Landgoed martenastate koarnjum

Prijs € 15,00

Uitverkocht

Peter Karstkarel

Paperback | Februari 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In Koarnjum, iets ten noorden van Leeuwarden, ligt Martenastate. het is een van de ongeveer zeshonderd historische buitenplaatsen die ons land nog kent, ooit waren het er zo'n zesduizend. Het landgoed bestaat uit ene historische buitenplaats met bijgebouwen, een landschapspark met een rijke verscheidenheid aan stinzenhplanten, een grafheuvel en een natuurkampeerterrein.Architectuurhistoricus en publicist Peter Karstkarel deed in opdracht van de Stichting Martenastate onderzoek naar de bijzondere geschiedenis van dit landgoed, dat vanaf 2012 een grote opknapbeurt krijgt. De verschillende adellijke bewoners, de oude state en het nieuwe slot,degrafstenen,de inzet van de kerkvoogdij, de bestuurders in de loop der tijden en andere betrokkenen,de rol van tuinarchitecten en It Fryske Gea... deze en andere invalshoeken zijn door de auteur boeiend en met oog voor detail beschreven.Het resultaat van zijn onderzoek is dit prachtige boek, voorzien van veel historisch en nieuw beeldmateriaal, dat het rijke verleden van de state nu en voor de toekomst vastlegt.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Peter Karstkarel
Uitgever
Friese Pers Boekerij
ISBN
9789033004438
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Beschrijving

In Koarnjum, iets ten noorden van Leeuwarden, ligt Martenastate. het is een van de ongeveer zeshonderd historische buitenplaatsen die ons land nog kent, ooit waren het er zo'n zesduizend.
Het landgoed bestaat uit ene historische buitenplaats met bijgebouwen, een landschapspark met een rijke verscheidenheid aan stinzenhplanten, een grafheuvel en een natuurkampeerterrein.
Architectuurhistoricus en publicist Peter Karstkarel deed in opdracht van de Stichting Martenastate onderzoek naar de bijzondere geschiedenis van dit landgoed, dat vanaf 2012 een grote opknapbeurt krijgt. De verschillende adellijke bewoners, de oude state en het nieuwe slot,degrafstenen,de inzet van de kerkvoogdij, de bestuurders in de loop der tijden en andere betrokkenen,de rol van tuinarchitecten en It Fryske Gea... deze en andere invalshoeken zijn door de auteur boeiend en met oog voor detail beschreven.
Het resultaat van zijn onderzoek is dit prachtige boek, voorzien van veel historisch en nieuw beeldmateriaal, dat het rijke verleden van de state nu en voor de toekomst vastlegt.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Peter Karstkarel
Uitgever
Friese Pers Boekerij
ISBN
9789033004438
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken