84 Namen

een filosofiegeschiedenis

Prijs € 23,50

Niet beschikbaar

R.P. Bosch

Paperback | Februari 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een filosofiecursus was niet haar eerste keuze, maar naarmate de achttienjarige Naomi Wijsman meer leert over de geschiedenis van het westerse denken, begint ze steeds duidelijker raakvlakken te ontdekken met haar eigen leven.Haar identiteit als adoptiekind, het belang van haar naam en de manier waarop ze met haar emoties omgaat - al die kwesties blijken wonderwel aan te sluiten bij vraagstukken waarover de oude filosofen zich hebben gebogen.Alleen die ene grote dreiging in Naomi's leven, de reeks vreemde ongelukken die haar collega's bij aardewerkfabriek Warchums Steengoed treft, zal de filosofie ook daarop meer licht kunnen werpen?84 Namen is een enerverende speurdersroman en een filosofiegeschiedenis in één. Het is een uitgelezen achtergrondboek voor leerlingen die zich op een Havo- of VWO-examen filosofie voorbereiden en een aanrader voor iedereen die zich wijsgerige basiskennis wil eigen maken.Plato en Aristoteles, Seneca en Augustinus, Descartes en Spinoza, de ideeën van deze en andere kopstukken van de westerse filosofie worden helder en speels over het voetlicht gebracht.R.P. Bosch is ideeënhistoricus en filosofiedocent.www.uitgeverij-ijzer.nlwww.rpbosch.com

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
R.P. Bosch
Uitgever
IJzer
ISBN
9789086841042
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
509

Beschrijving

Een filosofiecursus was niet haar eerste keuze, maar naarmate de achttienjarige Naomi Wijsman meer leert over de geschiedenis van het westerse denken, begint ze steeds duidelijker raakvlakken te ontdekken met haar eigen leven.
Haar identiteit als adoptiekind, het belang van haar naam en de manier waarop ze met haar emoties omgaat - al die kwesties blijken wonderwel aan te sluiten bij vraagstukken waarover de oude filosofen zich hebben gebogen.

Alleen die ene grote dreiging in Naomi's leven, de reeks vreemde ongelukken die haar collega's bij aardewerkfabriek Warchums Steengoed treft, zal de filosofie ook daarop meer licht kunnen werpen?

84 Namen is een enerverende speurdersroman en een filosofiegeschiedenis in één. Het is een uitgelezen achtergrondboek voor leerlingen die zich op een Havo- of VWO-examen filosofie voorbereiden en een aanrader voor iedereen die zich wijsgerige basiskennis wil eigen maken.

Plato en Aristoteles, Seneca en Augustinus, Descartes en Spinoza, de ideeën van deze en andere kopstukken van de westerse filosofie worden helder en speels over het voetlicht gebracht.

R.P. Bosch is ideeënhistoricus en filosofiedocent.

www.uitgeverij-ijzer.nl
www.rpbosch.com

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
R.P. Bosch
Uitgever
IJzer
ISBN
9789086841042
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
509

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken