A thousand things about Holland

Prijs € 9,99

Uitverkocht

Charlotte Dematons, Jesse Goossens

Paperback | Mei 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hét (Engelstalige) boek bij Holland, om je nog meer te verbazenDuizend en één details schilderde Charlotte Dematons in haar onnavolgbare kunstwerk Nederland. En achter ieder detail gaat een verhaal schuil.In A Thousand Things about Holland worden talloze bijzonderheden uitgelicht. Neem nu de overbekende kinderliedjes - die soms onbekende achtergronden hebben, want wist u dat Berend Botje een reder was die zijn wrakke schepen liet uitvaren zodat hij de premie opstreek als ze met man en muis waren vergaan? Ook de canonvensters worden alle vijftig uitgelicht en verklaard, en vreemde eetgewoontes van ons Hollanders, tradities, architectuur, en nog veel, veel meer...Charlotte Dematons komt aan het woord over hoe zij als Française ons land heeft leren kennen, hoe ze van de Nederlanders is gaan houden en over de keuze van de details die een plek kregen in het boek. Daarnaast duikt Jesse Goossens in het heden en verleden van de merkwaardige wereld die Nederland heet en diept de leukste en meest bizarre wetenswaardigheden op.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Charlotte Dematons, Jesse Goossens
Uitgever
Lemniscaat USA
ISBN
9781935954293
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Engelstalig

Beschrijving

Hét (Engelstalige) boek bij Holland, om je nog meer te verbazen

Duizend en één details schilderde Charlotte Dematons in haar onnavolgbare kunstwerk Nederland. En achter ieder detail gaat een verhaal schuil.

In A Thousand Things about Holland worden talloze bijzonderheden uitgelicht. Neem nu de overbekende kinderliedjes - die soms onbekende achtergronden hebben, want wist u dat Berend Botje een reder was die zijn wrakke schepen liet uitvaren zodat hij de premie opstreek als ze met man en muis waren vergaan? Ook de canonvensters worden alle vijftig uitgelicht en verklaard, en vreemde eetgewoontes van ons Hollanders, tradities, architectuur, en nog veel, veel meer...

Charlotte Dematons komt aan het woord over hoe zij als Française ons land heeft leren kennen, hoe ze van de Nederlanders is gaan houden en over de keuze van de details die een plek kregen in het boek. Daarnaast duikt Jesse Goossens in het heden en verleden van de merkwaardige wereld die Nederland heet en diept de leukste en meest bizarre wetenswaardigheden op.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Charlotte Dematons, Jesse Goossens
Uitgever
Lemniscaat USA
ISBN
9781935954293
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Engelstalig

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken