Alleen op de wereld

Prijs € 23,99

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

Hector Malot

Hardback | Juli 1995 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 2 beoordelingen
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

Het avontuur van Remi, de vondeling uit Hector Malots meesterwerk Alleen op de wereld is nu meer dan honderd jaar oud, maar boeit en ontroert nog steeds. En terecht. Wie leeft niet vol spanning mee met Remi nadat Vitalis gestorven is? In het gezin van tuinman Acquin voelt hij zich goed en is hij gelukkig. Maar lang duurt dat niet, en Remi is weer alleen. Hij trekt de wijde wereld in, werkt een tijdje in een mijn, waar hij op het nippertje aan de verdrinkingsdood ontsnapt. Maar één ding blijft hem bezighouden: waar kom ik vandaan? Samen met zijn vriend Mattia gaat hij op zoek. Hoe hij na veel omzwervingen en moeilijkheden zijn moeder en zijn broer vindt, vertelt Hector Malot op zo'n eenvoudige, zuivere manier, dat het kinderen van nu nog steeds boeit. Toen het boek in 1878 verscheen werd het in Parijs met de Gouden Montyon-prijs bekroond, een culturele onderscheiding die slechts bij hoge uitzondering wordt toegekend.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hector Malot
Uitgever
Van Goor
ISBN
9789000027286
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 1995
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
312

Beschrijving

Het avontuur van Remi, de vondeling uit Hector Malots meesterwerk Alleen op de wereld is nu meer dan honderd jaar oud, maar boeit en ontroert nog steeds. En terecht.

Wie leeft niet vol spanning mee met Remi nadat Vitalis gestorven is? In het gezin van tuinman Acquin voelt hij zich goed en is hij gelukkig. Maar lang duurt dat niet, en Remi is weer alleen. Hij trekt de wijde wereld in, werkt een tijdje in een mijn, waar hij op het nippertje aan de verdrinkingsdood ontsnapt. Maar één ding blijft hem bezighouden: waar kom ik vandaan?

Samen met zijn vriend Mattia gaat hij op zoek. Hoe hij na veel omzwervingen en moeilijkheden zijn moeder en zijn broer vindt, vertelt Hector Malot op zo'n eenvoudige, zuivere manier, dat het kinderen van nu nog steeds boeit.

Toen het boek in 1878 verscheen werd het in Parijs met de Gouden Montyon-prijs bekroond, een culturele onderscheiding die slechts bij hoge uitzondering wordt toegekend.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hector Malot
Uitgever
Van Goor
ISBN
9789000027286
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 1995
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
312

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken