Beatrix

dwars door alle weerstand heen

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Jutta Chorus

Paperback | Januari 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Niets liet Beatrix aan het toeval over in de dertig jaar dat zij koningin was. ‘No surprises’, zo typeert Wim Kok haar stijl. ‘Géén affaires’, was haar streven. Ze was vlijtig en neutraal en zorgvuldiger dan haar moeder. Haar enige zorg was het land, het ego kwam op de tweede plaats.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jutta Chorus
Uitgever
Atlas Contact
ISBN
9789025432027
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
304

Beschrijving


Totdat in 2002 de jaren van verdriet en zorg aanbraken. Een golf van populisme overspoelde het land en leidde tot de eerste politieke moord in haar regeerperiode. Prins Claus overleed. Haar nichtje Margarita en haar zoon Friso brachten het koninklijk huis in diskrediet. In 2004 overleden haar beide ouders en onthulde prins Bernhard postuum het bestaan van twee buitenechtelijke dochters. ‘Een doodzonde’, oordeelde Beatrix bitter over haar vader. En over haar eigen rol zei ze: ‘Ik kan niet veel goed meer doen in dit land.’
Jutta Chorus reconstrueert aan de hand van interviews en archiefonderzoek hoe het leven van koningin Beatrix uit balans raakte en persoonlijke tegenspoed haar koningschap definitief veranderde.

De pers over In de ban van Fortuyn:
‘Een journalistieke topprestatie, een pareltje van vlijt en van nieuwsgierigheid zonder vooropgezette mening.’ – Gerard van Westerloo, Vrij Nederland

Jutta Chorus (1967) is journalist. Ze schreef met Menno de Galan In de ban van Fortuyn (2002) over de politieke loopbaan van Pim Fortuyn. In 2003 kregen zij voor hun bijdragen in NRC Handelsblad de Prijs voor de Dagbladjournalistiek. In 2005 schreef ze met Ahmet Olgun In godsnaam over de moord op Theo van Gogh. In 2009 verscheen haar kroniek Afri over drie families in een Rotterdamse migrantenwijk.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jutta Chorus
Uitgever
Atlas Contact
ISBN
9789025432027
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
304

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken