Billy en de indiaan

Prijs € 14,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Catharina Valckx

Hardback | September 2012 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

'Papa,' vraagt Billy op een dag, 'heb jij wel eens een indiaan gezien?' 'Een indiaan? Nee, jongen,' antwoordt zijn vader. 'De indianen wonen helemaal aan de andere kant van de berg. Een cowboyhamster heeft daar niks te zoeken.' Maar cowboyhamster Billy en zijn regenwormvriend Pierke gaan toch op pad, op zoek naar een echte indiaan. Uiteindelijk lukt het ze om er eentje te vinden. Na een spannende ontmoeting, waarbij Pierke bijna het loodje legt, komt het gelukkig helemaal goed tussen Kleine Beer (want zo heet de indiaan) en de twee vrienden. Voor de schrik mag Pierke zelfs een echte indianennaam uitkiezen. Kleine Beer vindt 'Grassprietje in de wind' wel een toepasselijke naam, omdat Pierke zo gemakkelijk omvalt, maar Pierke kiest ervoor om voortaan als 'Woest Paard' door het leven te gaan. In Frankrijk zijn er van Catharina Valckx al meer dan 2 miljoen boeken verkocht! Haar nieuwe boeken verschijnen gelijktijdig in Nederland, België en Frankrijk. Een aantal titels zijn inmiddels ook verschenen in het Engels, Spaans, Duits, Italiaans, Hebreeuws, Koreaans, Japans en Vietnamees. Haar werk werd in meerdere landen bekroond. In Nederland onder andere met De Kinderboekwinkelprijs 2011 voor 'Poten Omhoog!', een Vlag en wimpel voor 'Otto spaart schelpen', in België met de Bernard Versele Prijs voor 'Roek de Ridder' en in Amerika met de Child Magazine Best Book of the Year Award voor 'De sok van Lientje'. In 2011 werd Catharina genomineerd voor de Astrid Lindgren Memorial Award.  

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Catharina Valckx
Uitgever
Gottmer
ISBN
9789025752750
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
32

Beschrijving

'Papa,' vraagt Billy op een dag, 'heb jij wel eens een indiaan gezien?'
'Een indiaan? Nee, jongen,' antwoordt zijn vader. 'De indianen wonen helemaal aan de andere kant van de berg. Een cowboyhamster heeft daar niks te zoeken.'

Maar cowboyhamster Billy en zijn regenwormvriend Pierke gaan toch op pad, op zoek naar een echte indiaan. Uiteindelijk lukt het ze om er eentje te vinden. Na een spannende ontmoeting, waarbij Pierke bijna het loodje legt, komt het gelukkig helemaal goed tussen Kleine Beer (want zo heet de indiaan) en de twee vrienden. Voor de schrik mag Pierke zelfs een echte indianennaam uitkiezen. Kleine Beer vindt 'Grassprietje in de wind' wel een toepasselijke naam, omdat Pierke zo gemakkelijk omvalt, maar Pierke kiest ervoor om voortaan als 'Woest Paard' door het leven te gaan.

In Frankrijk zijn er van Catharina Valckx al meer dan 2 miljoen boeken verkocht!
Haar nieuwe boeken verschijnen gelijktijdig in Nederland, België en Frankrijk. Een aantal titels zijn inmiddels ook verschenen in het Engels, Spaans, Duits, Italiaans, Hebreeuws, Koreaans, Japans en Vietnamees. Haar werk werd in meerdere landen bekroond. In Nederland onder andere met De Kinderboekwinkelprijs 2011 voor 'Poten Omhoog!', een Vlag en wimpel voor 'Otto spaart schelpen', in België met de Bernard Versele Prijs voor 'Roek de Ridder' en in Amerika met de Child Magazine Best Book of the Year Award voor 'De sok van Lientje'. In 2011 werd Catharina genomineerd voor de Astrid Lindgren Memorial Award.
 

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Catharina Valckx
Uitgever
Gottmer
ISBN
9789025752750
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
32

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken