Borderline persoonlijkheidsstoornis

handleiding voor training en therapie

Prijs € 53,50

Uitverkocht

M.M. Linehan

Paperback | Juli 1996 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Verwarring en wanhoop bepalen het leven van iemand met een borderline persoonlijkheidsstoornis. Voor deze mensen is het leven een hel: de problemen komen als een voortdurende vloedgolf over hen heen, terwijl zij op geen enkele manier controle denken te kunnen uitoefenen, omdat hen dat niet geleerd is. Het resultaat is een schuldgevoel: Heb ik al deze problemen niet zelf gecreëerd?Onze samenleving accepteert deze houding en het daarmee gepaardgaande gedrag niet. De patiënt krijgt dan ook geen erkenning van zijn of haar problematiek. Ook hulpverleners kunnen vaak geen antwoord of verlichting bieden. Of toch wel? De vaardigheidstraining die in dit boek centraal staat, lijkt wel degelijk een antwoord te geven.Dat deze training en therapie resultaat bieden, is inmiddels in de praktijk gebleken. In de Verenigde Staten is deze therapie van Marsha Linehan 'recommended treatment' voor wie als 'borderline' geregistreerd is. In Nederland wordt de methode sinds 1995 uitgevoerd en ook hier lijkt deze therapie zeer succesvol. Daarbij geldt bovendien dat de Linehan-therapie geschikt is voor cliënten die aan een zware vorm van borderline stoornis lijden en die bij andere behandelingen weinig of geen baat vonden. De handleiding bevat zeventig kopieerbare huiswerkbladen.Vertaling: Konna van Petenen, Leonoor Broeder en Wies van den Bosch.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
M.M. Linehan
Uitgever
Pearson Benelux Clinical
ISBN
9789026514579
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 1996
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
205

Beschrijving

Verwarring en wanhoop bepalen het leven van iemand met een borderline persoonlijkheidsstoornis. Voor deze mensen is het leven een hel: de problemen komen als een voortdurende vloedgolf over hen heen, terwijl zij op geen enkele manier controle denken te kunnen uitoefenen, omdat hen dat niet geleerd is. Het resultaat is een schuldgevoel: Heb ik al deze problemen niet zelf gecreëerd?
Onze samenleving accepteert deze houding en het daarmee gepaardgaande gedrag niet. De patiënt krijgt dan ook geen erkenning van zijn of haar problematiek. Ook hulpverleners kunnen vaak geen antwoord of verlichting bieden. Of toch wel? De vaardigheidstraining die in dit boek centraal staat, lijkt wel degelijk een antwoord te geven.
Dat deze training en therapie resultaat bieden, is inmiddels in de praktijk gebleken. In de Verenigde Staten is deze therapie van Marsha Linehan 'recommended treatment' voor wie als 'borderline' geregistreerd is. In Nederland wordt de methode sinds 1995 uitgevoerd en ook hier lijkt deze therapie zeer succesvol. Daarbij geldt bovendien dat de Linehan-therapie geschikt is voor cliënten die aan een zware vorm van borderline stoornis lijden en die bij andere behandelingen weinig of geen baat vonden. De handleiding bevat zeventig kopieerbare huiswerkbladen.

Vertaling: Konna van Petenen, Leonoor Broeder en Wies van den Bosch.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
M.M. Linehan
Uitgever
Pearson Benelux Clinical
ISBN
9789026514579
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 1996
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
205

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken