Brugklas in actie

Prijs € 16,50

Uitverkocht

Ellen Tijsinger

Hardback | September 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het bos naast de school van Julia moet weg. Alle leerlingen gaan in protest tegen dit besluit, behalve de scooterbende...

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ellen Tijsinger
Uitgever
Compaan uitgevers
ISBN
9789490374570
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
204

Beschrijving

Julia zit met haar vrienden in de brugklas van het Boschlustcollege. Naast de school ligt een bos waar ze in de pauze hun boterhammen opeten. Op een dag staat in de krant dat de gemeente het bos wil kappen om een rondweg aan te leggen.
Alle leerlingen protesteren. Want het bos en de school horen bij elkaar en ze willen niet dat er auto’s langs de school racen.
Ook de leraren zijn het er niet mee eens. Veel leerlingen hebben paardrijles op de nabijgelegen manege, maar zelfs die moet verdwijnen. De brugklassers besluiten actie te gaan voeren. Maar waarom dwarsbomen de jongens van de scooterbende hun plannen? Wat willen ze? Lukt het om de burgemeester op andere gedachten te brengen?

Ellen Tijsinger ontving vele prijzen voor haar werk, waaronder tweemaal een Bronzen Boek en een bekroning van de Nederlandse Kinderjury. Ze is vooral bekend door haar jeugdromans, waaronder Word toch wakker, Morgenster, Zonnekind, De zwarte vulkaan, Een nieuwe kans en De verdwenen bedelarmband.
Ze schrijft ook voor jongere kinderen.

www.ellentijsinger.nl


De pers over eerder werk:

‘Typisch voor Ellen Tijsinger is de beeldende vertelwijze en de bijzondere sfeer die zij in al haar verhalen weet te creëren, zodat je vanzelf van de hoofdpersoon gaat houden.’ Levende Talen Magzine

‘Ze bouwt op de juiste wijze spanning op in een lekker lopend verhaal.’ Goudsche Courant

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ellen Tijsinger
Uitgever
Compaan uitgevers
ISBN
9789490374570
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
204

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken