Circusdieren in gedichten

Prijs € 15,00

Uitverkocht

Hardback | September 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

'Circusdieren in gedichten' is een prent- en dichtbundel voor kinderen (én volwassenen!), geïllustreerd door Wouter Gresnigt. Enthousiast geworden door zijn illustraties vond dichter Kasper Peters tien collegadichters die graag mee wilden werken aan deze bundel. Elk van hen dicht een dier toe. Zo vertolkt JP Rawie de zebra, Daniël Dee de beer en Ellen Deckwitz de neushoorn. Een zeer bijzonder gedicht is de Leeuw, dat nog van de hand is van de in 2010 overleden Driek van Wissen.FascinatieIllustrator Wouter Gresnigt is van kinds af aan al gefascineerd door alles wat met het circus te maken heeft. Met 'Circusdieren in gedichten' wilde hij die fascinatie ook aan (zijn) kinderen meegeven door er tekeningen van te maken en circusdieren als mensen te laten fungeren; de Olifant als spreekstalmeester, de Aap als muzikant, de Neushoorn als clown.Tien dichtersDichter Kasper Peters was direct verkocht toen hij Wouters prenten zag. Daar kon Kasper wel gedichten op laten maken. Niet snel daarna had hij tien enthousiaste collegadichters gevonden die graag mee willen op dit avontuur. Op alfabetische volgorde zijn dat: Ellen Deckwitz, Danïel Dee, Remco Ekkers, Aly Freije, Fieke Gosselaar, Paul Janssen, Ton Peters, Jean Pierre Rawie, Rense Sinkgraven en (postuum) Driek van Wissen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Palmslag
ISBN
9789491773068
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
48

Beschrijving

'Circusdieren in gedichten' is een prent- en dichtbundel voor kinderen (én volwassenen!), geïllustreerd door Wouter Gresnigt. Enthousiast geworden door zijn illustraties vond dichter Kasper Peters tien collegadichters die graag mee wilden werken aan deze bundel. Elk van hen dicht een dier toe. Zo vertolkt JP Rawie de zebra, Daniël Dee de beer en Ellen Deckwitz de neushoorn. Een zeer bijzonder gedicht is de Leeuw, dat nog van de hand is van de in 2010 overleden Driek van Wissen.

Fascinatie
Illustrator Wouter Gresnigt is van kinds af aan al gefascineerd door alles wat met het circus te maken heeft. Met 'Circusdieren in gedichten' wilde hij die fascinatie ook aan (zijn) kinderen meegeven door er tekeningen van te maken en circusdieren als mensen te laten fungeren; de Olifant als spreekstalmeester, de Aap als muzikant, de Neushoorn als clown.

Tien dichters
Dichter Kasper Peters was direct verkocht toen hij Wouters prenten zag. Daar kon Kasper wel gedichten op laten maken. Niet snel daarna had hij tien enthousiaste collegadichters gevonden die graag mee willen op dit avontuur. Op alfabetische volgorde zijn dat: Ellen Deckwitz, Danïel Dee, Remco Ekkers, Aly Freije, Fieke Gosselaar, Paul Janssen, Ton Peters, Jean Pierre Rawie, Rense Sinkgraven en (postuum) Driek van Wissen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Palmslag
ISBN
9789491773068
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
48

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken