De lange weg naar huis

het verhaal van Odysseus

Prijs € 18,50

Uitverkocht

M. Cock, Gerda Dendooven

Hardback | Juni 2008 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

Ik heb een zoon. Hij heet Makos. Ik heb hem tien jaar niet gezien, maar er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan hem denk. Drie dagen na zijn geboorte ben ik bij hem weg gegaan. Niet dat ik dat wilde. Het moest. Op een dag begint de Griekse koning een oorlog. Odysseus moet als soldaat mee naar Troje. Seizoenen komen en gaan. Het ellendige vechten houdt aan en de soldaten worden het moe. Na tien jaar weet Odysseus met een list de overwinning te behalen. Hij is meteen een held. Maar hij kan ook niet wachten om terug naar huis te gaan. Om zijn zoon en zijn vrouw opnieuw in zijn armen te kunnen sluiten. Maar de zeereis heeft meer avonturen en verrassingen in petto dan Odysseus ooit kan vermoeden. En ondertussen knaagt de heimwee. Michael De Cock vertelt je een oeroud en bekend grieks verhaal, de Odyssee. Hij onderneemt samen met Odysseus de lange weg naar huis. Een boeiende tocht vol hindernissen, spannende momenten, onverwachte ontmoetingen en mysterieuze gevaren. Met bijzondere illustraties van Gerda Dendooven.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
M. Cock, Gerda Dendooven
Uitgever
Davidsfonds/Infodok
ISBN
9789059082717
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Beschrijving

Ik heb een zoon. Hij heet Makos. Ik heb hem tien jaar niet gezien, maar er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan hem denk. Drie dagen na zijn geboorte ben ik bij hem weg gegaan. Niet dat ik dat wilde. Het moest.

Op een dag begint de Griekse koning een oorlog. Odysseus moet als soldaat mee naar Troje. Seizoenen komen en gaan. Het ellendige vechten houdt aan en de soldaten worden het moe. Na tien jaar weet Odysseus met een list de overwinning te behalen. Hij is meteen een held. Maar hij kan ook niet wachten om terug naar huis te gaan. Om zijn zoon en zijn vrouw opnieuw in zijn armen te kunnen sluiten. Maar de zeereis heeft meer avonturen en verrassingen in petto dan Odysseus ooit kan vermoeden. En ondertussen knaagt de heimwee.

Michael De Cock vertelt je een oeroud en bekend grieks verhaal, de Odyssee. Hij onderneemt samen met Odysseus de lange weg naar huis. Een boeiende tocht vol hindernissen, spannende momenten, onverwachte ontmoetingen en mysterieuze gevaren. Met bijzondere illustraties van Gerda Dendooven.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
M. Cock, Gerda Dendooven
Uitgever
Davidsfonds/Infodok
ISBN
9789059082717
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken