De strijd om de Beemster

1608

Prijs € 13,50

Uitverkocht

Peter Smit

Hardback | Maart 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

* Themaboek over historische strijd in 1608 rond de drooglegging van het Beemstermeer (Unesco werelderfgoedlijst) * In maart 2009 start in Museum In ’t Houten Huis (museum voor het Schermereiland) een expositie over de droogmaking. Bij de opening wordt het boek gepresenteerd. * Met historische informatie over de context * Nieuwe geactualiseerde editie, verscheen eerder onder de titel: Jan Janse Weltevree * Auteur is lid van de Schrijvers van de Ronde Tafel * Nieuwe reeks van klassieke historische jeugdboeken De vissers rond het Beemstermeer zijn tegen de droogleggingsplannen. Jan Janse Weltevree is een jonge visser. Als hij de plannen probeert te dwarsbomen, wordt hij gevangen genomen. Een opstand dreigt ... De strijd om de Beemster is een spannend verhaal over de tijd dat het Noorden van Holland op zijn smalst was: bij Uitgeest en Haarlem was het land maar vijf kilometer breed. Rondom het Schermereiland lagen grote en gevaarlijke meren, die bij elke storm grote happen van het eiland verzwolgen. Jan Janse Weltevree heeft echt bestaan.In De Rijp staat een standbeeld van hem. Peter Smit maakte naam als redacteur en tekstschrijver van televisieprogramma’s zoals Per seconde wijzer en Twee voor twaalf. Bekende kinderboeken zijn o.a. Tips en Trucs van de Bende van de Zwarte Hand (2002) en Water bevriest bij nul graden, het nationaal spreekbeurtenboek (2004). De droomwens van Peter is gered te worden uit zee door een dolfijn en daarover een boek te schrijven.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Peter Smit
Uitgever
Uitgeversmaatschappij Holland B.V.
ISBN
9789025110826
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Beschrijving

* Themaboek over historische strijd in 1608 rond de drooglegging van het Beemstermeer (Unesco werelderfgoedlijst)
* In maart 2009 start in Museum In ’t Houten Huis (museum voor het Schermereiland) een expositie over de droogmaking. Bij de opening wordt het boek gepresenteerd.
* Met historische informatie over de context
* Nieuwe geactualiseerde editie, verscheen eerder onder de titel: Jan Janse Weltevree
* Auteur is lid van de Schrijvers van de Ronde Tafel
* Nieuwe reeks van klassieke historische jeugdboeken

De vissers rond het Beemstermeer zijn tegen de droogleggingsplannen. Jan Janse Weltevree is een jonge visser. Als hij de plannen probeert te dwarsbomen, wordt hij gevangen genomen. Een opstand dreigt ...
De strijd om de Beemster is een spannend verhaal over de tijd dat het Noorden van Holland op zijn smalst was: bij Uitgeest en Haarlem was het land maar vijf kilometer breed. Rondom het Schermereiland lagen grote en gevaarlijke meren, die bij elke storm grote happen van het eiland verzwolgen. Jan Janse Weltevree heeft echt bestaan.In De Rijp staat een standbeeld van hem.

Peter Smit maakte naam als redacteur en tekstschrijver van televisieprogramma’s zoals Per seconde wijzer en Twee voor twaalf. Bekende kinderboeken zijn o.a. Tips en Trucs van de Bende van de Zwarte Hand (2002) en Water bevriest bij nul graden, het nationaal spreekbeurtenboek (2004). De droomwens van Peter is gered te worden uit zee door een dolfijn en daarover een boek te schrijven.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Peter Smit
Uitgever
Uitgeversmaatschappij Holland B.V.
ISBN
9789025110826
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken