De strijd om Troje & Odysseus

De heldhaftige verhalen van Homerus

Prijs € 24,99

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Simone Kramer

Paperback | Februari 2019 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Aphrodite, godin van de liefde, heeft de Trojaanse prins Paris beloofd dat hij met de mooiste vrouw van de wereld zal trouwen. Helaas heeft deze Helena al een man. Als Paris en Helena er samen vandoor gaan, trekt haar echtgenoot ten strijde. Hij roept zijn bondgenoten bijeen en zet koers naar Troje... Na een jarenlange strijd, waar ook de goden zich danig mee bemoeid hebben, valt Troje. De Griekse overwinnaars keren terug naar huis. Een van hen is Odysseus, koning van Ithaka. Maar de terugtocht is verre van gemakkelijk. Met zijn manschappen wordt hij gevangen genomen door een wrede Kykloop. De tovenares Kirke stuurt hem naar het dodenrijk. Hij moet langs de sirenen zien te varen, die elk schip op de klippen doen slaan, en verliest uiteindelijk zelfs zijn vloot, voor hij na tien jaar weer voet aan land zet op zijn eiland. En zelfs dan zijn zijn beproevingen nog niet voorbij.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Simone Kramer
Uitgever
Ploegsma
ISBN
9789021679396
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2019
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
400

Beschrijving

Aphrodite, godin van de liefde, heeft de Trojaanse prins Paris beloofd dat hij met de mooiste vrouw van de wereld zal trouwen. Helaas heeft deze Helena al een man. Als Paris en Helena er samen vandoor gaan, trekt haar echtgenoot ten strijde. Hij roept zijn bondgenoten bijeen en zet koers naar Troje...
Na een jarenlange strijd, waar ook de goden zich danig mee bemoeid hebben, valt Troje. De Griekse overwinnaars keren terug naar huis. Een van hen is Odysseus, koning van Ithaka. Maar de terugtocht is verre van gemakkelijk. Met zijn manschappen wordt hij gevangen genomen door een wrede Kykloop. De tovenares Kirke stuurt hem naar het dodenrijk. Hij moet langs de sirenen zien te varen, die elk schip op de klippen doen slaan, en verliest uiteindelijk zelfs zijn vloot, voor hij na tien jaar weer voet aan land zet op zijn eiland. En zelfs dan zijn zijn beproevingen nog niet voorbij.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Simone Kramer
Uitgever
Ploegsma
ISBN
9789021679396
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2019
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
400

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken