De truc met de doos

Prijs € 11,99

Uitverkocht

Mieke van Hooft

Hardback | Januari 1998 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Boudewijn is aan de beurt. Met haastige stappen loopt hij de gang op. Hij struikelt bijna over een slordig neergegooide gymtas. Hij schopt hem opzij. Het kamertje is aan het eind van de gang. De deur staat op een kier. Hij duwt hem verder open en merkt dat zijn hart sneller gaat kloppen. Op de grote tafel, waaraan de juffen en meesters altijd vergaderen en koffiedrinken, staat de doos. De sfeer in de klas van Boudewijn is verziekt. Voortdurend verdwijnt er van alles: een ring, een horloge, gymspullen... Dat betekent dus dat er een dief in de klas is. De meester wil liever niet de politie erbij halen en bedenkt een truc: één voor één moeten de kinderen naar een apart lokaal. Daar staat een doos met een gleuf erin. Zo krijgt de dader de kans de gestolen voorwerpen ongezien terug te geven. Dat gebeurt ook, maar de diefstallen gaan door. Wie zou toch de dader zijn? Bouwdewijn heeft ondertussen wel wat anders aan zijn hoofd. Zijn moeder is niet meer de oude sinds zijn vader weg is gegaan. Ze hebben weinig geld en dreigen steeds dieper in de problemen te komen. Er moet dus dringend een oplossing komen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Mieke van Hooft
Uitgever
Holland B.V., Uitgeversmaatschappij
ISBN
9789025107901
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Januari 1998
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
159

Beschrijving

Boudewijn is aan de beurt. Met haastige stappen loopt hij de gang op. Hij struikelt bijna over een slordig neergegooide gymtas. Hij schopt hem opzij. Het kamertje is aan het eind van de gang. De deur staat op een kier. Hij duwt hem verder open en merkt dat zijn hart sneller gaat kloppen. Op de grote tafel, waaraan de juffen en meesters altijd vergaderen en koffiedrinken, staat de doos.

De sfeer in de klas van Boudewijn is verziekt. Voortdurend verdwijnt er van alles: een ring, een horloge, gymspullen... Dat betekent dus dat er een dief in de klas is. De meester wil liever niet de politie erbij halen en bedenkt een truc: één voor één moeten de kinderen naar een apart lokaal. Daar staat een doos met een gleuf erin. Zo krijgt de dader de kans de gestolen voorwerpen ongezien terug te geven. Dat gebeurt ook, maar de diefstallen gaan door. Wie zou toch de dader zijn? Bouwdewijn heeft ondertussen wel wat anders aan zijn hoofd. Zijn moeder is niet meer de oude sinds zijn vader weg is gegaan. Ze hebben weinig geld en dreigen steeds dieper in de problemen te komen. Er moet dus dringend een oplossing komen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Mieke van Hooft
Uitgever
Holland B.V., Uitgeversmaatschappij
ISBN
9789025107901
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Januari 1998
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
159

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken