De zonen van de tovenaar

Prijs € 16,95

Uitverkocht

Bieke Roose

Paperback | Juni 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De zonen van de tovenaarDeel 2: IjzerhartHalf mens, half tovenaar maar een huiveringwekkende magische kracht...Maarten Altaris erfde al jong een huiveringwekkende magische kracht. De ontdekking daarvan gooide zijn wereld overhoop.Bij de pakken blijven zitten was geen optie: bij de Gave hoort een taak.In het tweede boek van 'De zonen van de tovenaar' komt Maartens kracht tot volle ontplooiing. Hij heeft een heel eigen plan. Hij wil de fouten van zijn voorouders goedmaken. Dat hij slechts vijftien is en aan de hele tovenaarsraad voorbijgaat, maakt hem niets uit. Hij luistert maar naar één raadgever: Menie. Zij is een Wezen. Ze is ouder dan de continenten en evenredig wijs. Menie vraagt Maarten in zijn eigen krachten te geloven en zijn hart te volgen. Hij is half mens, half tovenaar en dat maakt hem tot een bijzondere jongen.Spannend, magisch verhaal!Bieke Roose: Ik was erg jong toen ik al verhaaltjes schreef en ik ben daar nooit mee gestopt. Ik las alles wat ik te pakken kreeg. Daarbij was mijn sprookjesboek erg belangrijk. Sprookjes zijn immers de spiegel van onze oude denkwijzen en bronnen van wijsheid. Tolkien was mijn grote leermeester die mij duidelijk maakte hoe je een wereld kan scheppen. Mijn passies waren en zijn nog steeds het voedsel voor mijn verhalen: de geologie, de plantkunde, de psychologie, de kwantumfysica en de kosmologie. Wat ik leer verwerk ik in mijn verhalen. Ik denk daarbij aan wat Einstein ooit zei: 'Fantasie is belangrijker dan kennis.' Ik hoop dat die uitspraak van Einstein mag doorklinken in 'Ijzerhart', zoals dat ook het geval was in 'De zonen van de Tovenaar', dat in 2012 verscheen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Bieke Roose
Uitgever
Kramat, uitgeverij
ISBN
9789462420007
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
300

Beschrijving

De zonen van de tovenaar

Deel 2: Ijzerhart


Half mens, half tovenaar maar een huiveringwekkende magische kracht...


Maarten Altaris erfde al jong een huiveringwekkende magische kracht. De ontdekking daarvan gooide zijn wereld overhoop.Bij de pakken blijven zitten was geen optie: bij de Gave hoort een taak.

In het tweede boek van 'De zonen van de tovenaar' komt Maartens kracht tot volle ontplooiing. Hij heeft een heel eigen plan. Hij wil de fouten van zijn voorouders goedmaken. Dat hij slechts vijftien is en aan de hele tovenaarsraad voorbijgaat, maakt hem niets uit. Hij luistert maar naar één raadgever: Menie. Zij is een Wezen. Ze is ouder dan de continenten en evenredig wijs. Menie vraagt Maarten in zijn eigen krachten te geloven en zijn hart te volgen. Hij is half mens, half tovenaar en dat maakt hem tot een bijzondere jongen.

Spannend, magisch verhaal!

Bieke Roose:
Ik was erg jong toen ik al verhaaltjes schreef en ik ben daar nooit mee gestopt. Ik las alles wat ik te pakken kreeg. Daarbij was mijn sprookjesboek erg belangrijk. Sprookjes zijn immers de spiegel van onze oude denkwijzen en bronnen van wijsheid.
Tolkien was mijn grote leermeester die mij duidelijk maakte hoe je een wereld kan scheppen.
Mijn passies waren en zijn nog steeds het voedsel voor mijn verhalen: de geologie, de plantkunde, de psychologie, de kwantumfysica en de kosmologie.
Wat ik leer verwerk ik in mijn verhalen. Ik denk daarbij aan wat Einstein ooit zei: 'Fantasie is belangrijker dan kennis.'
Ik hoop dat die uitspraak van Einstein mag doorklinken in 'Ijzerhart', zoals dat ook het geval was in 'De zonen van de Tovenaar', dat in 2012 verscheen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Bieke Roose
Uitgever
Kramat, uitgeverij
ISBN
9789462420007
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
300

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken