Diversiteit en discriminatie

onderzoek naar processen van in- en uitsluiting

Prijs € 81,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Hardback | Januari 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Ze zijn voortdurend in het nieuws, de termen discriminatie en diversiteit, maar niet iedereen bedoelt er hetzelfde mee. Zijn het twee zijden van dezelfde munt? Is diversiteit altijd wenselijk, is discriminatie altijd verwerpelijk? Wetenschappers uit verschillende vakgebieden bespreken de diversiteit die zij tegenkomen en hoe mensen daar wel of niet anders door behandeld worden.In de genetica heeft discriminatie vooral een neutrale klank en betekent het niets anders dan onderscheid maken in de grote variatie (diversiteit) van levensvormen. Maar wat heeft het voor gevolgen dat we steeds meer weten over variaties in het menselijk DNA?In het recht wordt discriminatie direct geassocieerd met uitsluiting van mensen op grond van hun identiteit. Een ander vraagstuk is of diversiteit in organisaties iets is dat juridisch kan en moet worden afgedwongen. In de taalwetenschap spelen heel andere vragen met betrekking tot diversiteit en discriminatie. Spreektaal is heel divers: is dat bezwaarlijk? En leidt het tot discriminatie als we eisen dat alle mensen 'netjes' ABN leren spreken?

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789089648020
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Januari 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
316

Beschrijving

Ze zijn voortdurend in het nieuws, de termen discriminatie en diversiteit, maar niet iedereen bedoelt er hetzelfde mee. Zijn het twee zijden van dezelfde munt? Is diversiteit altijd wenselijk, is discriminatie altijd verwerpelijk? Wetenschappers uit verschillende vakgebieden bespreken de diversiteit die zij tegenkomen en hoe mensen daar wel of niet anders door behandeld worden.

In de genetica heeft discriminatie vooral een neutrale klank en betekent het niets anders dan onderscheid maken in de grote variatie (diversiteit) van levensvormen. Maar wat heeft het voor gevolgen dat we steeds meer weten over variaties in het menselijk DNA?

In het recht wordt discriminatie direct geassocieerd met uitsluiting van mensen op grond van hun identiteit. Een ander vraagstuk is of diversiteit in organisaties iets is dat juridisch kan en moet worden afgedwongen.

In de taalwetenschap spelen heel andere vragen met betrekking tot diversiteit en discriminatie. Spreektaal is heel divers: is dat bezwaarlijk? En leidt het tot discriminatie als we eisen dat alle mensen 'netjes' ABN leren spreken?

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789089648020
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Januari 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
316

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken