Door de bril van de taal

hoe woorden de wereld kleuren

Prijs € 29,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Guy Deutscher

Paperback | Juni 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Karel V sprak ooit de woorden: 'Ik spreek Spaans tot mijn God, Italiaans tegen de vrouwen, Frans tegen de mannen en Duits tegen mijn paard.' De onderliggende these dat verschillende talen in verschillende omstandigheden niet even goed te gebruiken zijn, wordt ook tegenwoordig nog breed gedragen. Guy Deutscher daagt ons, in een prikkelende, toegankelijke en humoristische stijl, uit om te onderzoeken of de taal inderdaad effect heeft op ons wereldbeeld. Hij neemt de lezer mee op een ontdekkingsreis door de tijd en over de hele wereld en gaat in op de vraag of de taal ons een spiegel verschaft voor onze culturele omgeving. Kan deze these wetenschappelijk onderbouwd worden? Zijn alle talen even complex? Of spreken primitieve volken primitieve talen? Ziet onze wereld, wanneer men deze in andere talen beschrijft, er ook anders uit?

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Guy Deutscher
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000311316
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
336

Beschrijving

Karel V sprak ooit de woorden: 'Ik spreek Spaans tot mijn God, Italiaans tegen de vrouwen, Frans tegen de mannen en Duits tegen mijn paard.' De onderliggende these dat verschillende talen in verschillende omstandigheden niet even goed te gebruiken zijn, wordt ook tegenwoordig nog breed gedragen.
Guy Deutscher daagt ons, in een prikkelende, toegankelijke en humoristische stijl, uit om te onderzoeken of de taal inderdaad effect heeft op ons wereldbeeld. Hij neemt de lezer mee op een ontdekkingsreis door de tijd en over de hele wereld en gaat in op de vraag of de taal ons een spiegel verschaft voor onze culturele omgeving. Kan deze these wetenschappelijk onderbouwd worden? Zijn alle talen even complex?
Of spreken primitieve volken primitieve talen? Ziet onze wereld,
wanneer men deze in andere talen beschrijft, er ook anders uit?

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Guy Deutscher
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000311316
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
336

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken