Duizend dingen over Nederland

Prijs € 12,50

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Charlotte Dematons, Jesse Goossens

Paperback | Juli 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hét boek bij Nederland, om je nog meer te verbazenDuizend en één details schilderde Charlotte Dematons in haar onnavolgbare kunstwerk Nederland. En achter ieder detail gaat een verhaal schuil.In Duizend dingen over Nederland worden talloze bijzonderheden uitgelicht. Neem nu de overbekende kinderliedjes - die soms onbekende achtergronden hebben, want wist u dat Berend Botje een reder was die zijn wrakke schepen liet uitvaren zodat hij de premie opstreek als ze met man en muis waren vergaan? Ook de canonvensters worden alle vijftig uitgelicht en verklaard, en vreemde eetgewoontes van ons Hollanders, tradities, architectuur, en nog veel, veel meer...Charlotte Dematons komt aan het woord over hoe zij als Française ons land heeft leren kennen, hoe ze van de Nederlanders is gaan houden en over de keuze van de details die een plek kregen in het boek. Daarnaast duikt Jesse Goossens in het heden en verleden van de merkwaardige wereld die Nederland heet en diept de leukste en meest bizarre wetenswaardigheden op.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Charlotte Dematons, Jesse Goossens
Uitgever
Lemniscaat B.V., Uitgeverij
ISBN
9789047705642
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Hét boek bij Nederland, om je nog meer te verbazen

Duizend en één details schilderde Charlotte Dematons in haar onnavolgbare kunstwerk Nederland. En achter ieder detail gaat een verhaal schuil.

In Duizend dingen over Nederland worden talloze bijzonderheden uitgelicht. Neem nu de overbekende kinderliedjes - die soms onbekende achtergronden hebben, want wist u dat Berend Botje een reder was die zijn wrakke schepen liet uitvaren zodat hij de premie opstreek als ze met man en muis waren vergaan? Ook de canonvensters worden alle vijftig uitgelicht en verklaard, en vreemde eetgewoontes van ons Hollanders, tradities, architectuur, en nog veel, veel meer...

Charlotte Dematons komt aan het woord over hoe zij als Française ons land heeft leren kennen, hoe ze van de Nederlanders is gaan houden en over de keuze van de details die een plek kregen in het boek. Daarnaast duikt Jesse Goossens in het heden en verleden van de merkwaardige wereld die Nederland heet en diept de leukste en meest bizarre wetenswaardigheden op.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Charlotte Dematons, Jesse Goossens
Uitgever
Lemniscaat B.V., Uitgeverij
ISBN
9789047705642
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken