Dus ik ben JR. Lieve Stine, weet jij het ?

20 vragen over leven

Prijs € 14,99

In herdruk

Stine Jensen

Hardback | April 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Kinderboekdebuut van filosofe Stine JensenEindelijk weer een toegankelijk filosofieboek voor jongerenIn de succesvolle televisieserie Dus ik ben jr. wordt samen met kinderen gezocht naar het antwoord op filosofische vraagstukken die in het dagelijks leven kunnen voorkomen. Het tweede seizoen is in het najaar van 2013 uitgezonden. Deel 1 gaat over geheimen van mensen - of ze de waarheid spreken en zijn wie ze zeggen dat ze zijn.Suzy is 11 jaar en woont thuis met haar vader en moeder en haar broertje Tim. Suzy is waanzinnig goed met computers. Ze kan mailboxen van medeleerlingen met gemak kraken. Vreemd genoeg kan ze echter één raadsel niet oplossen: er is iemand (of iets) die haar geheime berichten stuurt. Suzy verdenkt aanvankelijk de leraar tekenen ervan - want die vindt ze een beetje raar. Hij praat soms zomaar in het Latijn. Eigenlijk doet iedereen wel een beetje raar in haar omgeving, of ligt het aan haar? Ze vraagt zich af of mensen wel zijn wie ze zeggen dat ze zijn. Wat doet haar vader steeds als hij weg is? Hij geeft allerlei lezingen in het land over zijn succesvolle boek. 'Ik doe het allemaal voor jullie!' zegt hij dan. Maar eigenlijk koopt hij vooral veel dure wijnen van de opbrengsten en brengt hij veel tijd in de wijnkelder door. En waarom neuriet haar moeder altijd dat ene liedje als ze aan het grasmaaien is? Haar broertje Tim is intussen Facebook-verslaafd. Hij wil heel graag beroemd worden en heeft zich opgegeven voor een talentenjacht en zet steeds foto's van zichzelf met een gitaar online. Is dat het echte leven? En haar beste vriendin zegt wel dat ze haar beste vriendin is, maar is dat ook echt zo? Wat is een echte vriendin eigenlijk?Ook voor volwassenen een toegankelijke introductie in de wereld van filosofieZal kinderen aanzetten tot denken en doordenkenGoed te gebruiken op scholenAls spannend verhaal te lezenInteractieve serie

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Stine Jensen
Uitgever
Uitgeverij Kluitman
ISBN
9789020621075
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Beschrijving

Kinderboekdebuut van filosofe Stine Jensen
Eindelijk weer een toegankelijk filosofieboek voor jongeren

In de succesvolle televisieserie Dus ik ben jr. wordt samen met kinderen gezocht naar het antwoord op filosofische vraagstukken die in het dagelijks leven kunnen voorkomen. Het tweede seizoen is in het najaar van 2013 uitgezonden.

Deel 1 gaat over geheimen van mensen - of ze de waarheid spreken en zijn wie ze zeggen dat ze zijn.

Suzy is 11 jaar en woont thuis met haar vader en moeder en haar broertje Tim. Suzy is waanzinnig goed met computers. Ze kan mailboxen van medeleerlingen met gemak kraken. Vreemd genoeg kan ze echter één raadsel niet oplossen: er is iemand (of iets) die haar geheime berichten stuurt.
Suzy verdenkt aanvankelijk de leraar tekenen ervan - want die vindt ze een beetje raar. Hij praat soms zomaar in het Latijn. Eigenlijk doet iedereen wel een beetje raar in haar omgeving, of ligt het aan haar? Ze vraagt zich af of mensen wel zijn wie ze zeggen dat ze zijn. Wat doet haar vader steeds als hij weg is? Hij geeft allerlei lezingen in het land over zijn succesvolle boek. 'Ik doe het allemaal voor jullie!' zegt hij dan. Maar eigenlijk koopt hij vooral veel dure wijnen van de opbrengsten en brengt hij veel tijd in de wijnkelder door. En waarom neuriet haar moeder altijd dat ene liedje als ze aan het grasmaaien is? Haar broertje Tim is intussen Facebook-verslaafd. Hij wil heel graag beroemd worden en heeft zich opgegeven voor een talentenjacht en zet steeds foto's van zichzelf met een gitaar online. Is dat het echte leven? En haar beste vriendin zegt wel dat ze haar beste vriendin is, maar is dat ook echt zo? Wat is een echte vriendin eigenlijk?

Ook voor volwassenen een toegankelijke introductie in de wereld van filosofie
Zal kinderen aanzetten tot denken en doordenken
Goed te gebruiken op scholen
Als spannend verhaal te lezen
Interactieve serie

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Stine Jensen
Uitgever
Uitgeverij Kluitman
ISBN
9789020621075
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken