Een nieuw leven

Prijs € 10,00

Uitverkocht

Annemarie Bon

Paperback | Juli 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Nienke is een onzeker meisje van vijftien jaar. Als ze tijdens een uit-wisselingsprogramma Sander ontmoet, is ze helemaal in de wolken. Zebeleven samen een paar heerlijke dagen, maar Sander woont ver weg en eenmaal thuis mailt hij al snel dat hij geen verkering wil. Een paar weken later merkt Nienke dat ze zwanger is. De zwangerschapstest is onverbiddelijk...Nienke wil een abortus, maar haar moeder is daar principieel op tegen. Ze heeft een andere oplossing bedacht. Als de baby er eenmaal is, gaat Nienke twijfelen aan haar moeders plan. Dan blijkt ze allang niet meer de onzekere puber te zijn van een jaar geleden,maar een zelfstandige meid die opkomt voor zichzelf én haar kind.Spannend verhaal waarin alle aspecten van een tienerzwangerschap invoelbaar beschreven worden en de harde weg naar volwassenheid met wat hulp goed afgelegd wordt. Realistisch, eigentijds en informatief zonder dramatisch te worden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Annemarie Bon
Uitgever
Aerial Media Company B.V.
ISBN
9789402600032
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Nienke is een onzeker meisje van vijftien jaar. Als ze tijdens een uit-
wisselingsprogramma Sander ontmoet, is ze helemaal in de wolken. Ze
beleven samen een paar heerlijke dagen, maar Sander woont ver weg en eenmaal thuis mailt hij al snel dat hij geen verkering wil. Een paar weken later merkt Nienke dat ze zwanger is. De zwangerschapstest is onverbiddelijk...
Nienke wil een abortus, maar haar moeder is daar principieel op tegen. Ze heeft een andere oplossing bedacht. Als de baby er eenmaal is, gaat Nienke twijfelen aan haar moeders plan. Dan blijkt ze allang niet meer de onzekere puber te zijn van een jaar geleden,maar een zelfstandige meid die opkomt voor zichzelf én haar kind.

Spannend verhaal waarin alle aspecten van een tienerzwangerschap invoelbaar beschreven worden en de harde weg naar volwassenheid met wat hulp goed afgelegd wordt. Realistisch, eigentijds en informatief zonder dramatisch te worden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Annemarie Bon
Uitgever
Aerial Media Company B.V.
ISBN
9789402600032
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken