Enge Ella en de nachtschool

de eerste waarheid

Prijs € 16,99

Uitverkocht

Unni Lindell

Hardback | Juli 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Enge Ella is een spookje dat met haar familie overdag keurig opgevouwen als een lap stof op de bovenste plank van een textielfabriek woont. ’s Avonds gaat ze naar de Nachtschool voor Jonge Ongeletterde Spoken. Ella is vaak eenzaam omdat haar moeder is verdwenen. Op een kwade dag wordt Ella’s nichtje Fiona tot handtas vermaakt en naar Parijs verstuurd. Ella vertrekt met het Mensenkind Pinneus naar de lichtstad om Fiona terug te halen. Daar beleeft ze hachelijke avonturen in het Louvre, maar gelukkig krijgt ze hulp van enkele beroemde geesten, zoals Victor(Hugo) en Leonardo(Da Vinci). Enge Ella en de Nachtschool is deel één uit een serie van tien. In elk boek belandt Ella in een andere wereldstad, waar ze beroemde spoken ontmoet en ze een ‘Waarheid’ leert die haar kan helpen haar moeder te vinden. Enge Ella en de Nachtschool combineert op meesterlijke wijze elementen uit Harry Potter, De wereld van Sofie en het werk van Roald Dahl.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Unni Lindell
Uitgever
De Geus
ISBN
9789044514971
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
149

Beschrijving

Enge Ella is een spookje dat met haar familie overdag keurig opgevouwen als een lap stof op de bovenste plank van een textielfabriek woont. ’s Avonds gaat ze naar de Nachtschool voor Jonge Ongeletterde Spoken. Ella is vaak eenzaam omdat haar moeder is verdwenen. Op een kwade dag wordt Ella’s nichtje Fiona tot handtas vermaakt en naar Parijs verstuurd. Ella vertrekt met het Mensenkind Pinneus naar de lichtstad om Fiona terug te halen. Daar beleeft ze hachelijke avonturen in het Louvre, maar gelukkig krijgt ze hulp van enkele beroemde geesten, zoals Victor(Hugo) en Leonardo(Da Vinci).

Enge Ella en de Nachtschool is deel één uit een serie van tien. In elk boek belandt Ella in een andere wereldstad, waar ze beroemde spoken ontmoet en ze een ‘Waarheid’ leert die haar kan helpen haar moeder te vinden.
Enge Ella en de Nachtschool combineert op meesterlijke wijze elementen uit Harry Potter, De wereld van Sofie en het werk van Roald Dahl.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Unni Lindell
Uitgever
De Geus
ISBN
9789044514971
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
149

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken