Floris en Fleur

een verhaal van Diederik van Assenende

Prijs € 15,50

Levertijd: 2-3 werkdagen

Diederik Assenede

Hardback | December 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

'Floris ende Blancefloer' is een prachtig liefdesverhaal uit de Middelnederlandse literatuur. Het werd in de 13de eeuw uit het Frans vertaald en bewerkt door Diederik van Assenede. Bij ons verschijnt nu een bewerking in eenvoudig, hedendaags Nederlands, onder de titel 'Floris en Fleur'. De bewerking gebeurde door Marian Hoefnagel.Het verhaal begint in Spanje, in het paleis van de koning. Floris is een knappe, donkere moslimprins. Fleur is een mooi, blond meisje van gewone afkomst en katholiek opgevoed. Als kind groeien zij samen op. Op een dag worden ze verliefd op elkaar. En dat is niet naar de zin van de koning, de vader van Floris. Die beraamt een plan om Floris en Fleur uit elkaar te halen. Dit verhaal over een onmogelijke liefde tussen verschillende culturen, religies en sociale afkomst is universeel en van alle tijden.Floris en Fleur verschijnt in onze serie 'Beroemde Liefdesverhalen' en kost 14,50. In deze reeks verschenen eerder al bewerkingen van 'Romeo en Julia' en van 'Tristan en Isolde'.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Diederik Assenede
Uitgever
Eenvoudig Communiceren B.V.
ISBN
9789086961566
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
88

Beschrijving

'Floris ende Blancefloer' is een prachtig liefdesverhaal uit de Middelnederlandse literatuur. Het werd in de 13de eeuw uit het Frans vertaald en bewerkt door Diederik van Assenede. Bij ons verschijnt nu een bewerking in eenvoudig, hedendaags Nederlands, onder de titel 'Floris en Fleur'. De bewerking gebeurde door Marian Hoefnagel.
Het verhaal begint in Spanje, in het paleis van de koning. Floris is een knappe, donkere moslimprins. Fleur is een mooi, blond meisje van gewone afkomst en katholiek opgevoed. Als kind groeien zij samen op. Op een dag worden ze verliefd op elkaar. En dat is niet naar de zin van de koning, de vader van Floris. Die beraamt een plan om Floris en Fleur uit elkaar te halen. Dit verhaal over een onmogelijke liefde tussen verschillende culturen, religies en sociale afkomst is universeel en van alle tijden.

Floris en Fleur verschijnt in onze serie 'Beroemde Liefdesverhalen' en kost 14,50. In deze reeks verschenen eerder al bewerkingen van 'Romeo en Julia' en van 'Tristan en Isolde'.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Diederik Assenede
Uitgever
Eenvoudig Communiceren B.V.
ISBN
9789086961566
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
88

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken