Geen stap terug

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Aline Sax

Hardback | Juli 2005 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

1942. Oorlog. De Duitsers vallen Stalingrad aan, in de overtuiging dat het geen week zal duren voor er boven de stad een Duitse vlag wappert. Maar de Russen vechten verbeten terug en de strijd om de stad van Stalin duurt maandenlang. Het verloop van die slag krijgt vorm in de persoonlijke verhalen van drie jonge mensen die ieder op hun manier de gevechten en de honger proberen te overleven. De passieve, vreedzame Friedrich Langmeister wordt tegen zijn zin door zijn vader-kolonel tot luitenant gebombardeerd. Hij kan het leiderschap over zijn compagnie nauwelijks aan, zijn mannen lusten hem rauw. De strijdvaardige Lena Pouchkova daarentegen is bereid haar leven te geven om haar prachtige stad aan de Wolga van de moffen te bevrijden. Zij wil, het koste wat het kost, haar steentje bijdragen en doet dat eerst als journalist en later als hospitaalsoldaat. En tot slot is er de jongen Dmitri, die dag aan dag strijdt tegen de hongerdood en de ijzige kou en hardnekkig vecht voor het leven van zijn babybroertje Nikolai. Friedrich, Lena en Dmitri … hun verhalen laten de menselijke kanten zien van een rauwe en chaotische strijd. Heel even kruisen hun levenslijnen elkaar. Maar of dat ijle contact voldoende is om de alles overheersende haatgevoelens te temperen? Hard en scherp geschetst beeld van een stad in oorlog. De persoonlijke verhalen van de Duitse Friedrich, de Russische Lena en de kleine Dmitri laten zien hoe de nietsontziende oorlogsmachine de geesten van mensen manipuleert en hun levens verwoest ...

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Aline Sax
Uitgever
Clavis Uitgeverij
ISBN
9789044803853
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2005
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
255

Beschrijving

1942. Oorlog. De Duitsers vallen Stalingrad aan, in de overtuiging dat het geen week zal duren voor er boven de stad een Duitse vlag wappert. Maar de Russen vechten verbeten terug en de strijd om de stad van Stalin duurt maandenlang. Het verloop van die slag krijgt vorm in de persoonlijke verhalen van drie jonge mensen die ieder op hun manier de gevechten en de honger proberen te overleven.
De passieve, vreedzame Friedrich Langmeister wordt tegen zijn zin door zijn vader-kolonel tot luitenant gebombardeerd. Hij kan het leiderschap over zijn compagnie nauwelijks aan, zijn mannen lusten hem rauw.
De strijdvaardige Lena Pouchkova daarentegen is bereid haar leven te geven om haar prachtige stad aan de Wolga van de moffen te bevrijden. Zij wil, het koste wat het kost, haar steentje bijdragen en doet dat eerst als journalist en later als hospitaalsoldaat.
En tot slot is er de jongen Dmitri, die dag aan dag strijdt tegen de hongerdood en de ijzige kou en hardnekkig vecht voor het leven van zijn babybroertje Nikolai.
Friedrich, Lena en Dmitri … hun verhalen laten de menselijke kanten zien van een rauwe en chaotische strijd. Heel even kruisen hun levenslijnen elkaar. Maar of dat ijle contact voldoende is om de alles overheersende haatgevoelens te temperen?


Hard en scherp geschetst beeld van een stad in oorlog. De persoonlijke verhalen van de Duitse Friedrich, de Russische Lena en de kleine Dmitri laten zien hoe de nietsontziende oorlogsmachine de geesten van mensen manipuleert en hun levens verwoest ...

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Aline Sax
Uitgever
Clavis Uitgeverij
ISBN
9789044803853
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2005
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
255

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken