Groeten uit Londen

Prijs € 16,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Joyce Pool

Hardback | Juni 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Voorzichtig trek it net plakbandje los van de folie en sla het boek open. De binnenkant met de bladzijden ontbreekt. Daarvoor in de plaats zitten er een bonk oranjeachtige klei, een batterijtje, iets wat eruitziet als een rotje met een lont en een tikkend horloge in. Ik voel me ijskoud worden. Zonder een woord te zeggen staar ik naar het pakket in mijn handen. Ik weet wat it zie, tenminste, ik denk te weten wat ik zie. Maar ik begrijp het niet. Ik begrijp er niets van. Op werkweek in Londen krijgt de zestienjarige Jamal van een stel mannen een boek in handen gedrukt. Het blijkt een bom te zijn en voordat Jamal weet wat er gebeurt zit hij in de cel op verdenking van een terroristische aanslag. Ook zijn vriendin Sanne wordt gearresteerd. Maar terwijl zij al snel wordt vrijgelaten, zit Jamal na een week nog steeds gevangen. Zijn aanvankelijke optimisme maakt plaats voor ongeloof en vervolgens voor machteloze woede als hij beseft dat hij louter vanwege zijn Marokkaanse afkomst als een potentiële terrorist wordt gezien.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Joyce Pool
Uitgever
Lemniscaat, Uitgeverij
ISBN
9789056379438
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
168

Beschrijving

Voorzichtig trek it net plakbandje los van de folie en sla het boek open. De binnenkant met de bladzijden ontbreekt. Daarvoor in de plaats zitten er een bonk oranjeachtige klei, een batterijtje, iets wat eruitziet als een rotje met een lont en een tikkend horloge in. Ik voel me ijskoud worden. Zonder een woord te zeggen staar ik naar het pakket in mijn handen. Ik weet wat it zie, tenminste, ik denk te weten wat ik zie. Maar ik begrijp het niet. Ik begrijp er niets van.
Op werkweek in Londen krijgt de zestienjarige Jamal van een stel mannen een boek in handen gedrukt. Het blijkt een bom te zijn en voordat Jamal weet wat er gebeurt zit hij in de cel op verdenking van een terroristische aanslag. Ook zijn vriendin Sanne wordt gearresteerd. Maar terwijl zij al snel wordt vrijgelaten, zit Jamal na een week nog steeds gevangen. Zijn aanvankelijke optimisme maakt plaats voor ongeloof en vervolgens voor machteloze woede als hij beseft dat hij louter vanwege zijn Marokkaanse afkomst als een potentiële terrorist wordt gezien.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Joyce Pool
Uitgever
Lemniscaat, Uitgeverij
ISBN
9789056379438
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
168

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken