Help, mijn zus is gek

Prijs € 12,95

Uitverkocht

Fabien van Kempen

Hardback | Juli 2010 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 5 beoordelingen
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

Julia moet gaan eten bij tien kwijlende verstandelijk gehandicapten. Haar zus Emmy is een van hen. Emmy is veertien, maar kan bijna niks. Dat went nooit, vindt Julia. Tot ze op het etentje Ben ontmoet. Hij is op bezoek bij zijn zus Merel, die het syndroom van Down heeft. Best grappig vindt hij die rare, wilde kinderen. Toch wil hij er ook even uit. Stiekem fietsen ze met hun zussen naar het bos op speciale driewielers. Dat hadden ze beter niet kunnen doen. De ene zus poept in haar luier, de andere loopt weg. En als ze het allemaal zelf proberen op te lossen, komen ze alleen nog meer in de problemen. Echt één grote rampdag, of toch niet? Op een herkenbare en humoristische manier beschrijft Fabien van Kempen hoe het voelt om een gehandicapte zus te hebben. Net als het hoofdpersonage heeft de auteur een zus met een verstandelijke handicap. Het verhaal is dan wel verzonnen, maar de gevoelens zijn levensecht.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Fabien van Kempen
Uitgever
Clavis Uitgeverij
ISBN
9789044813449
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Julia moet gaan eten bij tien kwijlende verstandelijk gehandicapten. Haar zus Emmy is een van hen. Emmy is veertien, maar kan bijna niks. Dat went nooit, vindt Julia. Tot ze op het etentje Ben ontmoet. Hij is op bezoek bij zijn zus Merel, die het syndroom van Down heeft. Best grappig vindt hij die rare, wilde kinderen. Toch wil hij er ook even uit. Stiekem fietsen ze met hun zussen naar het bos op speciale driewielers. Dat hadden ze beter niet kunnen doen. De ene zus poept in haar luier, de andere loopt weg. En als ze het allemaal zelf proberen op te lossen, komen ze alleen nog meer in de problemen. Echt één grote rampdag, of toch niet?

Op een herkenbare en humoristische manier beschrijft Fabien van Kempen hoe het voelt om een gehandicapte zus te hebben. Net als het hoofdpersonage heeft de auteur een zus met een verstandelijke handicap. Het verhaal is dan wel verzonnen, maar de gevoelens zijn levensecht.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Fabien van Kempen
Uitgever
Clavis Uitgeverij
ISBN
9789044813449
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken