Het verlaten hotel

Prijs € 14,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

M. Elias, Marij Elias

Paperback | April 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het is 1940. Ronny woont met zijn ouders en zusje in Atlantic, hun hotel in Amsterdam. Hij is niet joods, maar veel van zijn schoolvriendjes zijn dat wel. Sinds de oorlog is uitgebroken, verdwijnt er steeds een klasgenootje. Ronny begrijpt er niets van: waarom d de volwassenen hier niets tegen? Ook in het hotel gebeuren vreemde dingen. Ronny’s vader heeft voortdurend geheimzinnige onderonsjes met gasten. En wat doen die twee Duitse officieren toch steeds in hun hotel? Op een dag ontdekt Ronny dat er een jongen ondergedoken is aan de overkant. Vanaf dat moment gaat hij na schooltijd stiekem bij Willy in de kelder spelen. Zelfs zijn beste vrienden Kees en Louise mogen hier niets van weten. Maar als Ronny ernstig ziek wordt, gaat het mis. Mirjam Elias baseerde dit indrukwekkende en ontroerende verhaal op oorlogservaringen van haar echtgenoot, de fotograaf Ronald Sweering. ‘Een overtuigende aanklacht tegen de oorlog. Mirjam Elias brengt grote woorden terug tot de leefwereld van een kind.’ - Job Cohen ‘Het drama is uniek en treft als een dreun op het hoofd. Uiteindelijk leg je Hetverlaten hotel pas weg als het uit is/’ - NRC Mirjam Elias en Ronald Sweering verzorgen met hun stichting Waargebeurd lezingen op scholen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
M. Elias, Marij Elias
Uitgever
de Fontein Jeugd
ISBN
9789026123412
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
286

Beschrijving

Het is 1940. Ronny woont met zijn ouders en zusje in Atlantic, hun hotel in Amsterdam. Hij is niet joods, maar veel van zijn schoolvriendjes zijn dat wel. Sinds de oorlog is uitgebroken, verdwijnt er steeds een klasgenootje. Ronny begrijpt er niets van: waarom d de volwassenen hier niets tegen?
Ook in het hotel gebeuren vreemde dingen. Ronny’s vader heeft voortdurend geheimzinnige onderonsjes met gasten. En wat doen die twee Duitse officieren toch steeds in hun hotel? Op een dag ontdekt Ronny dat er een jongen ondergedoken is aan de overkant. Vanaf dat moment gaat hij na schooltijd stiekem bij Willy in de kelder spelen. Zelfs zijn beste vrienden Kees en Louise mogen hier niets van weten. Maar als Ronny ernstig ziek wordt, gaat het mis.
Mirjam Elias baseerde dit indrukwekkende en ontroerende verhaal op oorlogservaringen van haar echtgenoot, de fotograaf Ronald Sweering.
‘Een overtuigende aanklacht tegen de oorlog. Mirjam Elias brengt grote woorden terug tot de leefwereld van een kind.’ - Job Cohen
‘Het drama is uniek en treft als een dreun op het hoofd. Uiteindelijk leg je Hetverlaten hotel pas weg als het uit is/’ - NRC
Mirjam Elias en Ronald Sweering verzorgen met hun stichting Waargebeurd lezingen op scholen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
M. Elias, Marij Elias
Uitgever
de Fontein Jeugd
ISBN
9789026123412
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
286

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken