Het zwijgen van de vossen

Prijs € 14,95

Uitverkocht

Mario van Brakel

Hardback | Oktober 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In het leven van de veertienjarige Maarten is er iets gebeurd waar hij liever niet over praat. Dan ontmoet hij Anna. Die blijkt minstens zo veel geheimen te hebben als hijzelf. Tegen de achtergrond van een (ge)wel(d)dadige natuur worden drie levens verstrengeld, dat van de 14-jarige Maarten, zijn buurmeisje Anna en de gehandicapte Chris. Wat de drie gemeen hebben, is relatieve eenzaamheid. Maarten heeft niet lang daarvoor zijn ouders verloren, Anna’s ouders zijn te druk met zichzelf en elkaar en Chris is overgeleverd aan de zorg van zijn grootvader, die hem liever kwijt dan rijk is. Het verhaal wil niet de treurige aspecten daarvan belichten, maar juist de zelfredzaamheid en de wil van jongeren om onderling nieuwe banden aan te knopen. De natuur fungeert als plek om te vluchten, om emotioneel te overleven. Eerst vooral voor Anna en Chris, daarna ook voor Maarten.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Mario van Brakel
Uitgever
Clavis Uitgeverij
ISBN
9789044811582
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
136

Beschrijving

In het leven van de veertienjarige Maarten is er iets gebeurd waar hij liever niet over praat. Dan ontmoet hij Anna. Die blijkt minstens zo veel geheimen te hebben als hijzelf.
Tegen de achtergrond van een (ge)wel(d)dadige natuur worden drie levens verstrengeld, dat van de 14-jarige Maarten, zijn buurmeisje Anna en de gehandicapte Chris. Wat de drie gemeen hebben, is relatieve eenzaamheid. Maarten heeft niet lang daarvoor zijn ouders verloren, Anna’s ouders zijn te druk met zichzelf en elkaar en Chris is overgeleverd aan de zorg van zijn grootvader, die hem liever kwijt dan rijk is. Het verhaal wil niet de treurige aspecten daarvan belichten, maar juist de zelfredzaamheid en de wil van jongeren om onderling nieuwe banden aan te knopen. De natuur fungeert als plek om te vluchten, om emotioneel te overleven. Eerst vooral voor Anna en Chris, daarna ook voor Maarten.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Mario van Brakel
Uitgever
Clavis Uitgeverij
ISBN
9789044811582
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
136

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken