HondStaat

autobiografisch handboek voor eigenaren van staande jachthonden en liefhebbers van de jacht en het buitenleven

Prijs € 19,95

Levertijd: 2-3 werkdagen

R. Kersten

Hardback | Maart 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

R. Kerstenj geeft vanuit eigen ervaringen weer hoe de omgang met de jachthond het meest productief is en verhaalt over het plezier dat beleefd kan worden aan het werken met de Staande honden. Zijn visie op jachthonden en de moeilijke weg van hun opleiding komen uitgebreid aan de orde. Zijn verhaal gaat veel verder dan de basisvaardigheden waar voorjager en jachthond aan moeten voldoen. Hij vertelt zijn verhaal op een manier die eerder bij beginnende voorjagers en cursisten heel goed aansloeg. Zijn geduld bij de begeleiding van voorjagers tijdens veldwedstrijden maakte hem, tot Parkinson het werk een halt toeriep, een zeer geliefd keurmeester bij de wedstrijden van alle rubrieken van Staande jachthonden. Op de Foto: Dhr. P.L.M.J. Rooijakkers (links) en Auteur Rembrandt Kersten (rechts) Het verhaal begint in zijn jeugd, waar de gebeurtenissen vat krijgen op zijn bestemming. Die jeugdervaringen zijn leidraad geweest voor de te volgen weg. Degenen die graag met Staande honden wilden werken hebben van zijn kennis kunnen profiteren. Hindernissen bij de opleiding van puppies, hoe kennis te vergaren van zowel het wezen als het exterieur van de Staande hond, hoe een hond te leren apporteren, de structuur van de wereld van de kynologie, de rechtmatige plaats van de jacht in onze tijd, hoe kom je goed beslagen ten ijs op de veldwedstrijden, dit en veel meer komt aan bod in zijn boek. Maar vooral leert hij de druk-druk-druk mens genieten van het buitenleven.. De mens leeft met de wisseling van zon en maan, zoals onze Staande jachthonden bestaan bij de gratie van de wind en bij de gratie van het behoud van hun erfelijke eigenschappen. Het boek is geschreven in een rustig gelegen oude boerderij met prachtig uitzicht op de velden. De aanwezigheid van een paartje witte kerkuilen op de grote zolder stoorde het werk niet, evenmin als de Ierse setters waar de schrijver zo graag mee werkt. De luidruchtige geluiden van krassende kraaien tegen de ramen waren in deze periode de enige reden het geweer uit het foedraal te halen. De juiste lokatie voor overpeinzingen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
R. Kersten
Uitgever
Wijland Uitgeverij
ISBN
9789077285183
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
185

Beschrijving

R. Kerstenj geeft vanuit eigen ervaringen weer hoe de omgang met de jachthond het meest productief is en verhaalt over het plezier dat beleefd kan worden aan het werken met de Staande honden. Zijn visie op jachthonden en de moeilijke weg van hun opleiding komen uitgebreid aan de orde. Zijn verhaal gaat veel verder dan de basisvaardigheden waar voorjager en jachthond aan moeten voldoen. Hij vertelt zijn verhaal op een manier die eerder bij beginnende voorjagers en cursisten heel goed aansloeg. Zijn geduld bij de begeleiding van voorjagers tijdens veldwedstrijden maakte hem, tot Parkinson het werk een halt toeriep, een zeer geliefd keurmeester bij de wedstrijden van alle rubrieken van Staande jachthonden. Op de Foto: Dhr. P.L.M.J. Rooijakkers (links) en Auteur Rembrandt Kersten (rechts)

Het verhaal begint in zijn jeugd, waar de gebeurtenissen vat krijgen op zijn bestemming. Die jeugdervaringen zijn leidraad geweest voor de te volgen weg. Degenen die graag met Staande honden wilden werken hebben van zijn kennis kunnen profiteren.
Hindernissen bij de opleiding van puppies, hoe kennis te vergaren van zowel het wezen als het exterieur van de Staande hond, hoe een hond te leren apporteren, de structuur van de wereld van de kynologie, de rechtmatige plaats van de jacht in onze tijd, hoe kom je goed beslagen ten ijs op de veldwedstrijden, dit en veel meer komt aan bod in zijn boek.

Maar vooral leert hij de druk-druk-druk mens genieten van het buitenleven.. De mens leeft met de wisseling van zon en maan, zoals onze Staande jachthonden bestaan bij de gratie van de wind en bij de gratie van het behoud van hun erfelijke eigenschappen.

Het boek is geschreven in een rustig gelegen oude boerderij met prachtig uitzicht op de velden. De aanwezigheid van een paartje witte kerkuilen op de grote zolder stoorde het werk niet, evenmin als de Ierse setters waar de schrijver zo graag mee werkt. De luidruchtige geluiden van krassende kraaien tegen de ramen waren in deze periode de enige reden het geweer uit het foedraal te halen. De juiste lokatie voor overpeinzingen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
R. Kersten
Uitgever
Wijland Uitgeverij
ISBN
9789077285183
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
185

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken