Jamil en Jamila 1

Prijs € 12,50

Tijdelijk niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Elsbeth de Jager

Hardback | Oktober 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Jamil en Jamila wonen in een Syrisch vluchtelingenkamp. Jamil komt er net aan, Jamila woont er al wat langer. Net als heel veel andere kinderen moesten ze vluchten vanwege de oorlog. Jamila wil graag vrienden worden met Jamil. Maar waarom geeft hij zo vaak geen antwoord? En wat lastig dat hij voor zoveel dingen bang is ... Als Jamila iets moet doen waarvoor ze eigenlijk het liefst weg wil lopen, is het Jamil die haar helpt.Het boek is geschreven door Elsbeth de Jager en Esther van der Ham op verzoek van Oscar Assadullah Mukhtar Bergamin, directeur van Ash-sham CARE. Hij en zijn medewerkers zorgen voor hulpverlening en wederopbouw in Syrië waaronder de start van de scholen in de vluchtelingenkampen. De sprekende illustraties in het boek zijn gemaakt door Esther van der Ham.'Jamil & Jamila' is geschreven en geïllustreerd om op de scholen in de vluchtelingenkampen te gebruiken. De structuur en regelmaat die het schoolleven biedt, vermindert de kans op een blijvend trauma en zorgt voor een beter toekomstperspectief. Het boek is zo geschreven dat het kinderen ondersteunt bij wat voor hen belangrijk is, zoals het leren en onthouden van hun eigen achternaam, de cijfers en de kleuren. Dingen die voor kinderen in Europa heel vanzelfsprekend zijn, maar die zij zijn vergeten. Kinderen in Europa kunnen door het lezen van het boek meer begrip krijgen voor leeftijdgenootjes in de vluchtelingenkampen.Dit boek is het eerste deel in een serie. Met de aankoop van dit boek worden de kinderen gesteund die slachtoffer zijn van de Syrische burgeroorlog. Voor elk verkocht exemplaar stelt Droomvallei Uitgeverij het volgende deel van deze serie gratis beschikbaar aan de kinderen in de vluchtelingenkampen.Achter in de Europese versie van het boek staat een speciaal "Doe- en ontdekgedeelte" waarmee de kinderen in Europa meer te weten komen over het dagelijkse leven in het vluchtelingenkamp. Ze kunnen ontdekken welke route Jamil en Jamila hebben afgelegd om in het kamp te komen, er staan recepten van de in het boek vermelde gerechten en nog veel meer.Hardcover, 148 x 210 mm, 48 pagina's zwart-wit

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Elsbeth de Jager
Uitgever
Uitgeverij Droomvallei
ISBN
9789491886171
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
48

Beschrijving

Jamil en Jamila wonen in een Syrisch vluchtelingenkamp. Jamil komt er net aan, Jamila woont er al wat langer. Net als heel veel andere kinderen moesten ze vluchten vanwege de oorlog. Jamila wil graag vrienden worden met Jamil. Maar waarom geeft hij zo vaak geen antwoord? En wat lastig dat hij voor zoveel dingen bang is ... Als Jamila iets moet doen waarvoor ze eigenlijk het liefst weg wil lopen, is het Jamil die haar helpt.

Het boek is geschreven door Elsbeth de Jager en Esther van der Ham op verzoek van Oscar Assadullah Mukhtar Bergamin, directeur van Ash-sham CARE. Hij en zijn medewerkers zorgen voor hulpverlening en wederopbouw in Syrië waaronder de start van de scholen in de vluchtelingenkampen. De sprekende illustraties in het boek zijn gemaakt door Esther van der Ham.

'Jamil & Jamila' is geschreven en geïllustreerd om op de scholen in de vluchtelingenkampen te gebruiken. De structuur en regelmaat die het schoolleven biedt, vermindert de kans op een blijvend trauma en zorgt voor een beter toekomstperspectief. Het boek is zo geschreven dat het kinderen ondersteunt bij wat voor hen belangrijk is, zoals het leren en onthouden van hun eigen achternaam, de cijfers en de kleuren. Dingen die voor kinderen in Europa heel vanzelfsprekend zijn, maar die zij zijn vergeten. Kinderen in Europa kunnen door het lezen van het boek meer begrip krijgen voor leeftijdgenootjes in de vluchtelingenkampen.

Dit boek is het eerste deel in een serie. Met de aankoop van dit boek worden de kinderen gesteund die slachtoffer zijn van de Syrische burgeroorlog. Voor elk verkocht exemplaar stelt Droomvallei Uitgeverij het volgende deel van deze serie gratis beschikbaar aan de kinderen in de vluchtelingenkampen.

Achter in de Europese versie van het boek staat een speciaal "Doe- en ontdekgedeelte" waarmee de kinderen in Europa meer te weten komen over het dagelijkse leven in het vluchtelingenkamp. Ze kunnen ontdekken welke route Jamil en Jamila hebben afgelegd om in het kamp te komen, er staan recepten van de in het boek vermelde gerechten en nog veel meer.

Hardcover, 148 x 210 mm, 48 pagina's zwart-wit

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Elsbeth de Jager
Uitgever
Uitgeverij Droomvallei
ISBN
9789491886171
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
48

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken