Mano de brandweerjongen

gouden Boekjes

Prijs € 7,99

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Toon Tellegen

Hardback | September 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Mano kon als baby al blazen als de beste en hij wordt er alleen maar beter in. Hij kan alles weg blazen: een voetbal uit het doel, vliegen uit de kamer… Zijn moeder noemt hem ook wel kampioen vliegenwegblazer en vuuruitblazertje. Want dat kan Mano ook, brand uitblazen, daarom mag hij mee met de brandweermannen om de vuren uit te blazen. En heet Mano, Mano de brandweerjongen. Over de auteur Toon Tellegen is schrijver en huisarts in Amsterdam. In 1980 verscheen zijn eerste boek: De zin van een liguster, een dichtbundel voor volwassenen. Zijn eerste bundel kinderverhalen, Er ging geen dag voorbij, werd gepubliceerd in 1984. Het waren verhalen die Tellegen elke avond voor het slapengaan aan zijn dochter vertelde. Toen ze daar te oud voor werd, is hij ze gaan opschrijven, iedere avond één. Deze dochter heeft inmiddels zelf ook twee dochters. Trots als een opa kan zijn, heeft Toon Tellegen nu voor drie van zijn vier kleinkinderen een Gouden Boekje geschreven. Bij elk verhaal is zorgvuldig een illustrator uitgekozen. Over de illustrator Arjan Boeve werd direct na zijn afstuderen in 2007 aan de kunstacademie in Zwolle, uitgenodigd door het NIAF (Nederlands instituut voor animatiefilm) in Tilburg voor een vervolgstudie. Boeve maakt animatiefilms, tekeningen en illustraties. In zijn werk ligt geen andere boodschap dan een originele en verfrissende kijk om ons te laten zien hoeveel meerwaarde de gewone “dagelijkse” dingen hebben. En dat sluit perfect aan bij het het verhaal van Toon Tellegen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Toon Tellegen
Uitgever
Rubinstein Publishing BV
ISBN
9789047609438
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Mano kon als baby al blazen als de beste en hij wordt er alleen maar beter in. Hij kan alles weg blazen: een voetbal uit het doel, vliegen uit de kamer… Zijn moeder noemt hem ook wel kampioen vliegenwegblazer en vuuruitblazertje. Want dat kan Mano ook, brand uitblazen, daarom mag hij mee met de brandweermannen om de vuren uit te blazen. En heet Mano, Mano de brandweerjongen.

Over de auteur
Toon Tellegen is schrijver en huisarts in Amsterdam. In 1980 verscheen zijn eerste boek: De zin van een liguster, een dichtbundel voor volwassenen. Zijn eerste bundel kinderverhalen, Er ging geen dag voorbij, werd gepubliceerd in 1984. Het waren verhalen die Tellegen elke avond voor het slapengaan aan zijn dochter vertelde. Toen ze daar te oud voor werd, is hij ze gaan opschrijven, iedere avond één. Deze dochter heeft inmiddels zelf ook twee dochters. Trots als een opa kan zijn, heeft Toon Tellegen nu voor drie van zijn vier kleinkinderen een Gouden Boekje geschreven. Bij elk verhaal is zorgvuldig een illustrator uitgekozen.

Over de illustrator
Arjan Boeve werd direct na zijn afstuderen in 2007 aan de kunstacademie
in Zwolle, uitgenodigd door het NIAF (Nederlands instituut voor animatiefilm) in Tilburg voor een vervolgstudie. Boeve maakt animatiefilms, tekeningen en illustraties. In zijn werk ligt geen andere boodschap dan een originele en verfrissende kijk om ons te laten zien hoeveel meerwaarde de gewone “dagelijkse” dingen hebben. En dat sluit perfect aan bij het het verhaal van Toon Tellegen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Toon Tellegen
Uitgever
Rubinstein Publishing BV
ISBN
9789047609438
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken