Matilda

Prijs € 19,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Roald Dahl

Hardback | Oktober 2015 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 2 beoordelingen
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

Matilda is een van de beroemdste kinderboeken van Roald Dahl.Matilda is briljant. Ze is een gevoelig meisje dat geweldig goed kan leren. Toen ze anderhalf was kon Matilda praten als een volwassene, ze kon lezen met drie en al vóór ze vijf jaar was las ze boeken van wereldberoemde schrijvers als Dickens, Hemingway, Kipling en Steinbeck.Helaas behandelen haar ouders haar als een onderkruipsel. Ze vinden haar maar een lastig persoontje, dat ze dulden totdat ze haar het huis uit kunnen jagen naar een ander deel van het land, of liever nog veel verder weg.Matilda besluit zich eens goed kwaad te maken. Ze bedenkt heel slimme straffen voor haar ouders. En als het hoofd van de school, de gruwelijke juffrouw Bulstronk, haar ook wil aanpakken, ontdekt Matilda dat ze iets kan wat niemand anders kan.Roald Dahl schreef talloze fantastische en veelbekroonde boeken. De tekeningen van sir Quentin Blake maken van elk boek een feest.'Een echte musthave in je boekenkast' - Boekenbijlage.nl'Roald Dahl is de beste kinderboekenschrijver ter wereld.' - VPRO-gids

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Roald Dahl
Uitgever
De Fontein Jeugd
ISBN
9789026139406
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
208

Beschrijving

Matilda is een van de beroemdste kinderboeken van Roald Dahl.

Matilda is briljant. Ze is een gevoelig meisje dat geweldig goed kan leren. Toen ze anderhalf was kon Matilda praten als een volwassene, ze kon lezen met drie en al vóór ze vijf jaar was las ze boeken van wereldberoemde schrijvers als Dickens, Hemingway, Kipling en Steinbeck.

Helaas behandelen haar ouders haar als een onderkruipsel. Ze vinden haar maar een lastig persoontje, dat ze dulden totdat ze haar het huis uit kunnen jagen naar een ander deel van het land, of liever nog veel verder weg.

Matilda besluit zich eens goed kwaad te maken. Ze bedenkt heel slimme straffen voor haar ouders. En als het hoofd van de school, de gruwelijke juffrouw Bulstronk, haar ook wil aanpakken, ontdekt Matilda dat ze iets kan wat niemand anders kan.

Roald Dahl schreef talloze fantastische en veelbekroonde boeken. De tekeningen van sir Quentin Blake maken van elk boek een feest.

'Een echte musthave in je boekenkast' - Boekenbijlage.nl

'Roald Dahl is de beste kinderboekenschrijver ter wereld.' - VPRO-gids

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Roald Dahl
Uitgever
De Fontein Jeugd
ISBN
9789026139406
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
208

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken