Meester Mitrailette

roman

Prijs € 20,00

Tijdelijk niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Jan Vantoortelboom

Paperback | Oktober 2011 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 33 beoordelingen
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

We schrijven 1913. David Verbocht is opgelucht dat hij zijn ouderlijk huis achter zich kan laten om naar Elverdinge af te reizen. Daar wordt hij de nieuwe schoolmeester. Er ontwikkelt zich een vriendschap tussen David en een van zijn leerlingen, Albert Verschoppen. Dit valt niet in goede aarde bij de vader van de leerling, een rijke herenboer, en ook de pastoor heeft zijn bedenkingen. Boer Verschoppen en pastoor Storm willen maar één ding: de verdwijning van David Verbocht, vooral als blijkt dat mevrouw Verschoppen een oogje op hem heeft. Dan breekt de Eerste Wereldoorlog uit en bevindt David zich in de loopgraven. Zijn peloton staat onder commando van niemand minder dan boer Verschoppen zelf; van beiden komt de ware aard naar boven.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jan Vantoortelboom
Uitgever
Atlas Contact
ISBN
9789025437312
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
304

Beschrijving

We schrijven 1913. David Verbocht is opgelucht dat hij zijn ouderlijk huis achter zich kan laten om naar Elverdinge af te reizen. Daar wordt hij de nieuwe schoolmeester. Er ontwikkelt zich een vriendschap tussen David en een van zijn leerlingen, Albert Verschoppen. Dit valt niet in goede aarde bij de vader van de leerling, een rijke herenboer, en ook de pastoor heeft zijn bedenkingen.
Boer Verschoppen en pastoor Storm willen maar één ding: de verdwijning van David Verbocht, vooral als blijkt dat mevrouw Verschoppen een oogje op hem heeft. Dan breekt de Eerste Wereldoorlog uit en bevindt David zich in de loopgraven. Zijn peloton staat onder commando van niemand minder dan boer Verschoppen zelf; van beiden komt de ware aard naar boven.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jan Vantoortelboom
Uitgever
Atlas Contact
ISBN
9789025437312
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
304

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken