Mijn extra leven

Prijs € 16,95

Uitverkocht

Johan Unenge

Paperback | September 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

‘Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Als hij toch maar niet op mijn deur had geklopt die avond. Dat is wanneer het allemaal begon. En dat is wanneer ik me realiseerde dat niemand is wie je denkt dat hij is. Zelfs ik niet.’ Belangrijke vragen die op Mattias afkomen in een paar weken tijd. Hij is een tiener die opgroeit in een stadje in Zweden. De werkloosheid groeit er gestaag en net buiten de stad is er een vluchtelingenkamp. De vader van Mattias is politieman en hij moet vluchtelingen opsporen die voedsel hebben gestolen en hij moet vooral ook de inwoners van het stadje tegenhouden die het recht in eigen handen nemen. Op een dag klopt een vluchteling bij het huis van Mattias aan. Mattias verstopt de man in de kelder. Hij vertelt er niemand iets over. Mattias is aangetrokken tot Alva, maar niet tot haar ideeën en haar geweld. Op een dag wanneer ze samen op stap zijn en ze elkaar willen kussen, ziet hij dat ze een kleine swastika in haar hals heeft, wat hem meteen doet stoppen. De jonge vluchteling vertrekt uiteindelijk weer, maar dat heeft Mattias’ vader gezien.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Johan Unenge
Uitgever
Clavis Uitgeverij
ISBN
9789044813708
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
255

Beschrijving

‘Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Als hij toch maar niet op mijn deur had geklopt die avond. Dat is wanneer het allemaal begon. En dat is wanneer ik me realiseerde dat niemand is wie je denkt dat hij is. Zelfs ik niet.’

Belangrijke vragen die op Mattias afkomen in een paar weken tijd. Hij is een tiener die opgroeit in een stadje in Zweden. De werkloosheid groeit er gestaag en net buiten de stad is er een vluchtelingenkamp. De vader van Mattias is politieman en hij moet vluchtelingen opsporen die voedsel hebben gestolen en hij moet vooral ook de inwoners van het stadje tegenhouden die het recht in eigen handen nemen. Op een dag klopt een vluchteling bij het huis van Mattias aan. Mattias verstopt de man in de kelder. Hij vertelt er niemand iets over. Mattias is aangetrokken tot Alva, maar niet tot haar ideeën en haar geweld. Op een dag wanneer ze samen op stap zijn en ze elkaar willen kussen, ziet hij dat ze een kleine swastika in haar hals heeft, wat hem meteen doet stoppen. De jonge vluchteling vertrekt uiteindelijk weer, maar dat heeft Mattias’ vader gezien.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Johan Unenge
Uitgever
Clavis Uitgeverij
ISBN
9789044813708
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
255

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken