Precies mijn type

Prijs € 23,50

Uitverkocht

Simon Garfield

Paperback | April 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

We zien dagelijks vele soorten lettertypen: op straatnaamborden, gebouwen, boeken en verpakkingen. Maar hoe zijn deze ontstaan en waarom zijn er zoveel van? Simon Garfield belicht de rijke geschiedenis en de subtiele verschillen in gevoelswaarde tussen de lettertypen, vanaf Gutenberg tot de meest gewaagde digitale fonts. Hij ontrafelt vele typografische raadsels: hoe komt het dat Helvetica de wereld heeft veroverd en waarom wordt op vrijwel alle slechte filmposters de Trajan gebruikt? Ook doet uit de doeken waarom de 'T' in het logo van de Beatles doorloopt tot onder de basislijn en hoe het Gotham-font Barack Obama het Witte Huis in heeft geholpen. Wie dit boek heeft gelezen zal nooit meer op dezelfde manier naar de wereld om zich heen kijken. Simon Garfield (1960) is journalist en schrijft voor The Independent en The Observer. Precies mijn type is internationaal een succes. In Groot-Brittannië werden meer dan 100.000 exemplaren verkocht en in de VS werd dit boek gekozen als Amazon Book of the Month. 'Een bijzonder origineel boek van een auteur die bezeten is van zijn onderwerp. [...] Een toegankelijke en vermakelijke introductie tot de wereld van de lettertypes.' Times Literary Supplement'Een vrolijk, informatief en prachtig vormgegeven boek.' The Guardian

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Simon Garfield
Uitgever
Podium
ISBN
9789057595189
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

We zien dagelijks vele soorten lettertypen: op straatnaamborden, gebouwen, boeken en verpakkingen. Maar hoe zijn deze ontstaan en waarom zijn er zoveel van?
Simon Garfield belicht de rijke geschiedenis en de subtiele verschillen in gevoelswaarde tussen de lettertypen, vanaf Gutenberg tot de meest gewaagde digitale fonts. Hij ontrafelt vele typografische raadsels: hoe komt het dat Helvetica de wereld heeft veroverd en waarom wordt op vrijwel alle slechte filmposters de Trajan gebruikt? Ook doet uit de doeken waarom de 'T' in het logo van de Beatles doorloopt tot onder de basislijn en hoe het Gotham-font Barack Obama het Witte Huis in heeft geholpen.
Wie dit boek heeft gelezen zal nooit meer op dezelfde manier naar de wereld om zich heen kijken.

Simon Garfield (1960) is journalist en schrijft voor The Independent en The Observer. Precies mijn type is internationaal een succes. In Groot-Brittannië werden meer dan 100.000 exemplaren verkocht en in de VS werd dit boek gekozen als Amazon Book of the Month.

'Een bijzonder origineel boek van een auteur die bezeten is van zijn onderwerp. [...] Een toegankelijke en vermakelijke introductie tot de wereld van de lettertypes.' Times Literary Supplement

'Een vrolijk, informatief en prachtig vormgegeven boek.' The Guardian

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Simon Garfield
Uitgever
Podium
ISBN
9789057595189
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken