Ter herinnering 1948-2002, Pim Fortuyn

Prijs € 14,95

Uitverkocht

Paperback | November 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Tien jaar geleden werd Pim Fortuyn vermoord. Tijd om stil te staan bij zijn leven.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Elsevier
ISBN
9789035250369
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

In Den Haag klinkt de naam van Fortuyn tien jaar na de moord nog maar zelden. Toch is er alle reden om een decennium na de moord stil te staan bij het leven van Pim Fortuyn. Sinds zijn entree in de politiek, in augustus 2001, is het verstarde politieke landschap opengebroken. Het levert, ook tien jaar later, niet altijd een keurig schouwspel op, maar de taal werd gewoner, de openheid nam toe en thema's die onbesproken bleven, kregen opeens alle aandacht. De onderwerpen die Fortuyn destijds agendeerde, zijn inmiddels gemeengoed.

In Pim Fortuyn - Ter herinnering 1948-2002 brengt de redactie van Elsevier in ruim 100 pagina's het turbulente leven van Pim Fortuyn in beeld. Met aandacht voor Fortuyns jeugd en studietijd, zijn wetenschappelijke en bestuurlijke loopbaan, zijn columns in Elsevier en zijn korte carrière in de politiek die eindigde met de moord op 6 mei 2002.


DVD
Bij deze Ter herinnering zit een dvd van 2 uur en 50 minuten. Die, in diverse televisiefragmenten weer eens toont, dat Pim Fortuyn een onovertroffen performer was, een volstrekt oorspronkelijke geest, een pestkop en een lastpak. Deze fragmenten werden speciaal op verzoek van Elsevier verzameld door het Instituut Beeld en Geluid in Hilversum.




 

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Elsevier
ISBN
9789035250369
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken