Vallen

Prijs € 15,99

Levertijd: 1-2 werkdagen

Ook beschikbaar als:

Anne Provoost

Paperback | September 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Zoals elk jaar brengen Lucas en zijn moeder de zomer door in het huis van zijn grootvader, ver weg van de hoofdstad. Deze zomer is anders: zijn grootvader is gestorven, en voor het eerst beginnen de mensen in de stad over zijn oorlogsverleden te praten. Wanneer de jonge danseres Caitlin, Lucas' Amerikaanse vriendinnetje van jaren geleden, weer opduikt, wordt alles nog een stuk ingewikkelder. Omdat niemand hem uitleg wil geven, sluit Lucas vriendschap met Benoît, een man die op elke vraag een antwoord weet en hem betrekt bij acties waarbij ze 'orde op zaken stellen'. 'Word niet zoals je grootvader,' waarschuwt zijn moeder. Hij slaat haar woorden in de wind, tot er een ongeval gebeurt waarin Caitlin haar voet verliest. Als Benoît Lucas tot grote zondebok wil maken, raakt hij zijn laatste houvast kwijt. Vallen is een intrigerende, sfeervolle roman over een broeierige zomer waarin de dingen langzaam maar zeker uit de hand lopen. Op een spannende manier toont Anne Provoost aan hoe jongeren door extreemrechts tot terreurdaden kunnen worden verleid. Is er na 20 jaar Vallen iets veranderd?Met een nawoord van Casper Markesteijn en uitgever Leo de Haeshttp://www.houtekiet.be/boeken/p/detail/vallen

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Anne Provoost
Uitgever
Houtekiet
ISBN
9789089243157
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Zoals elk jaar brengen Lucas en zijn moeder de zomer door in het huis van zijn grootvader, ver weg van de hoofdstad. Deze zomer is anders: zijn grootvader is gestorven, en voor het eerst beginnen de mensen in de stad over zijn oorlogsverleden te praten. Wanneer de jonge danseres Caitlin, Lucas' Amerikaanse vriendinnetje van jaren geleden, weer opduikt, wordt alles nog een stuk ingewikkelder. Omdat niemand hem uitleg wil geven, sluit Lucas vriendschap met Benoît, een man die op elke vraag een antwoord weet en hem betrekt bij acties waarbij ze 'orde op zaken stellen'. 'Word niet zoals je grootvader,' waarschuwt zijn moeder. Hij slaat haar woorden in de wind, tot er een ongeval gebeurt waarin Caitlin haar voet verliest. Als Benoît Lucas tot grote zondebok wil maken, raakt hij zijn laatste houvast kwijt.

Vallen is een intrigerende, sfeervolle roman over een broeierige zomer waarin de dingen langzaam maar zeker uit de hand lopen. Op een spannende manier toont Anne Provoost aan hoe jongeren door extreemrechts tot terreurdaden kunnen worden verleid. Is er na 20 jaar Vallen iets veranderd?

Met een nawoord van Casper Markesteijn en uitgever Leo de Haes

http://www.houtekiet.be/boeken/p/detail/vallen

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Anne Provoost
Uitgever
Houtekiet
ISBN
9789089243157
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken