Vriendschap tussen de geweren

Prijs € 14,15

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Nanouk Oudshoorn

Paperback | Mei 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Op de straat liep een groepje Duitsers. Ze namen een vrouw, een man en een kind mee. Jonas gooide het raam open, hij wilde iets tegen de Duitsers schreeuwen maar er kwam niet meer uit dan een schor geluid. (...) het enige wat Jonas kon doen was hulpeloos toekijken hoe de Duitsers Mark, zijn beste vriend, wegvoerden over de straat.Jonas is woedend als de Duitsers zijn beste vriend Mark wegvoeren. Hij besluit zijn vriend te gaan redden, maar waar is hij? Dan krijgt Jonas een brief van Mark...uit kamp Westerbork. Mark heeft ondertussen in het kamp het Joodse meisje Esther ontmoet, en als Jonas hem komt bevrijden nemen ze haar mee. Ze moeten onderduiken en leven in voortdurende angst dat ze ontdekt worden. Als Nederland eindelijk is bevrijd, viert iedereen feest. Maar langzamerhand beseffen de kinderen wat de oorlog heeft aangericht. Zal hun leven ooit weer het zelfde worden? Of zijn ze voor altijd gebrandmerkt?Nanouk Oudshoorn, leerlinge van Vrije School Michaël, schreef dit boek op 12-jarige leeftijd."een spannend én ontroerend verhaal"Anna Woltz

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Nanouk Oudshoorn
Uitgever
VermeerBestseller.nl
ISBN
9789461931092
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
98

Beschrijving

Op de straat liep een groepje Duitsers. Ze namen een vrouw, een man en een kind mee. Jonas gooide het raam open, hij wilde iets tegen de Duitsers schreeuwen maar er kwam niet meer uit dan een schor geluid. (...) het enige wat Jonas kon doen was hulpeloos toekijken hoe de Duitsers Mark, zijn beste vriend, wegvoerden over de straat.

Jonas is woedend als de Duitsers zijn beste vriend Mark wegvoeren. Hij besluit zijn vriend te gaan redden, maar waar is hij? Dan krijgt Jonas een brief van Mark...uit kamp Westerbork.
Mark heeft ondertussen in het kamp het Joodse meisje Esther ontmoet, en als Jonas hem komt bevrijden nemen ze haar mee. Ze moeten onderduiken en leven in voortdurende angst dat ze ontdekt worden.
Als Nederland eindelijk is bevrijd, viert iedereen feest. Maar langzamerhand beseffen de kinderen wat de oorlog heeft aangericht. Zal hun leven ooit weer het zelfde worden? Of zijn ze voor altijd gebrandmerkt?

Nanouk Oudshoorn, leerlinge van Vrije School Michaël, schreef dit boek op 12-jarige leeftijd.


"een spannend én ontroerend verhaal"
Anna Woltz

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Nanouk Oudshoorn
Uitgever
VermeerBestseller.nl
ISBN
9789461931092
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
98

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken