XTC

Een biografie

Prijs € 26,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Philippus Zandstra, Wietse Pottjewijd

Paperback | November 2020 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Aspirine voor de jaren tachtig, vitamine voor de jaren negentig. Sinds xtc eind jaren tachtig werd geïntroduceerd in de housescene, is de liefdesdrug een vaste waarde in de Nederlandse uitgaanswereld. Inmiddels hebben zo’n 1 miljoen Nederlanders ooit xtc geslikt en geldt de ondergrondse pillenindustrie als de grootste ter wereld. Journalisten Philippus Zandstra en Wietse Pottjewijd beschrijven in XTC. Een biografie haar onstuimige levensloop tot nu toe. Via de Bhagwan-communes, de RoXY in Amsterdam en de loodsen op afgelegen industrieterreinen in Brabant – waar de brouwers hun labs verbergen –, vertellen de schrijvers het verhaal van een mislukt medicijn van bijna honderd jaar oud dat al meer dan drie decennia zo populair is in Nederland. Gedogen, verbieden, testen, genieten – terwijl dit alles de revue passeert, krijgt de lezer een fabelachtig tijdsbeeld van dertig jaar vaderlandse geschiedenis, én een blik op de toekomst.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Philippus Zandstra, Wietse Pottjewijd
Uitgever
Querido Fosfor
ISBN
9789021409733
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2020
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
304

Beschrijving

Aspirine voor de jaren tachtig, vitamine voor de jaren negentig. Sinds xtc eind jaren tachtig werd geïntroduceerd in de housescene, is de liefdesdrug een vaste waarde in de Nederlandse uitgaanswereld. Inmiddels hebben zo’n 1 miljoen Nederlanders ooit xtc geslikt en geldt de ondergrondse pillenindustrie als de grootste ter wereld.
Journalisten Philippus Zandstra en Wietse Pottjewijd beschrijven in XTC. Een biografie haar onstuimige levensloop tot nu toe. Via de Bhagwan-communes, de RoXY in Amsterdam en de loodsen op afgelegen industrieterreinen in Brabant – waar de brouwers hun labs verbergen –, vertellen de schrijvers het verhaal van een mislukt medicijn van bijna honderd jaar oud dat al meer dan drie decennia zo populair is in Nederland.
Gedogen, verbieden, testen, genieten – terwijl dit alles de revue passeert, krijgt de lezer een fabelachtig tijdsbeeld van dertig jaar vaderlandse geschiedenis, én een blik op de toekomst.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Philippus Zandstra, Wietse Pottjewijd
Uitgever
Querido Fosfor
ISBN
9789021409733
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2020
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
304

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken