Blauw

Prijs € 16,99

Levertijd: 1-2 werkdagen

Ook beschikbaar als:

Joyce Pool

Hardback | December 2004 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Nienke wil skaten, het liefst de hele dag. Ze traint voor de Nederlandse kampioenschappenen hoopt daarna Europa te veroveren. Daarvoor worden school en vriendinnen regelmatig op het tweede plan gezet. Dat verandert als Nienke op een dag op school te horen krijgt dat haar Koerdische klasgenootje Senna Ceçik die nacht met haar familie het land is uitgezet. De hele klas is verdrietig en voelt zich machteloos. Bij Nienke komt daar nog een emotie bij: haar moeder werkt bij de politie en was betrokken bij de uitzetting. Nienke is woedend en kan niet begrijpen dat haar moeder tot zoiets in staat is. Met haar klasgenoot Bob breekt ze in in het huis van de familie Ceçik op zoek naar een adres in Turkije waar Senna naartoe zou kunnen zijn gegaan. Daar komen ze niet achter. Wat ze wel vinden is een dagboek, waarin Senna over haar leven in Turkije heeft geschreven. Zo leren ze een heel andere Senna kennen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Joyce Pool
Uitgever
Lemniscaat B.V., Uitgeverij
ISBN
9789056376383
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2004
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
143

Beschrijving

Nienke wil skaten, het liefst de hele dag. Ze traint voor de Nederlandse kampioenschappenen hoopt daarna Europa te veroveren. Daarvoor worden school en vriendinnen regelmatig op het tweede plan gezet. Dat verandert als Nienke op een dag op school te horen krijgt dat haar Koerdische klasgenootje Senna Ceçik die nacht met haar familie het land is uitgezet. De hele klas is verdrietig en voelt zich machteloos.

Bij Nienke komt daar nog een emotie bij: haar moeder werkt bij de politie en was betrokken bij de uitzetting. Nienke is woedend en kan niet begrijpen dat haar moeder tot zoiets in staat is. Met haar klasgenoot Bob breekt ze in in het huis van de familie Ceçik op zoek naar een adres in Turkije waar Senna naartoe zou kunnen zijn gegaan. Daar komen ze niet achter. Wat ze wel vinden is een dagboek, waarin Senna over haar leven in Turkije heeft geschreven. Zo leren ze een heel andere Senna kennen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Joyce Pool
Uitgever
Lemniscaat B.V., Uitgeverij
ISBN
9789056376383
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2004
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
143

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken