Blauwdruk voor een nationaal historisch museum

Prijs € 34,50

Uitverkocht

Valentijn Byvanck

Paperback | April 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Blauwdruk toont de erfenis van drie jaar voorbereiding op een museum van de 21e eeuw, het Nationaal Historisch Museum (NHM). Het boek biedt inzicht in de onderwerpen en inrichting van het museum, de museale omgang met het verleden, het digitale fundament en de gemengde functies van het museumgebouw. Ook vindt u een beknopte geschiedenis van het NHM en een overzicht van alle projecten en de mensen die erbij betrokken waren. De geschiedenis Het Nationaal Historisch Museum werd in 2008 op verzoek van de Tweede Kamer opgericht. Doel was om de Nederlandse geschiedenis aan een zo breed mogelijk publiek te presenteren. Het museum organiseerde een groot aantal projecten, schiep een netwerk van historische initiatieven en liep voorop in de digitale revolutie, alles in voorbereiding van een nieuw gebouw. De regering besloot anders. Op 31 december 2011 wordt de steun stopgezet. De toekomst Het museum legt met de publicatie van Blauwdruk rekenschap af over zijn werk. Bovendien beoogt het een bron van inspiratie te bieden aan historisch geïnteresseerden, musea en erfgoedinstellingen, maar zeker ook aan een breed publiek dat nieuwsgierig is naar de plannen, de geschiedenis en - misschien ook - de toekomst van het Nationaal Historisch Museum.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Valentijn Byvanck
Uitgever
SUN
ISBN
9789461058799
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Blauwdruk toont de erfenis van drie jaar voorbereiding op een museum van de 21e eeuw, het Nationaal Historisch Museum (NHM). Het boek biedt inzicht in de onderwerpen en inrichting van het museum, de museale omgang met het verleden, het digitale fundament en de gemengde functies van het museumgebouw. Ook vindt u een beknopte geschiedenis van het NHM en een overzicht van alle projecten en de mensen die erbij betrokken waren.

De geschiedenis
Het Nationaal Historisch Museum werd in 2008 op verzoek van de Tweede Kamer opgericht. Doel was om de Nederlandse geschiedenis aan een zo breed mogelijk publiek te presenteren. Het museum organiseerde een groot aantal projecten, schiep een netwerk van historische initiatieven en liep voorop in de digitale revolutie, alles in voorbereiding van een nieuw gebouw. De regering besloot anders. Op 31 december 2011 wordt de steun stopgezet.

De toekomst
Het museum legt met de publicatie van Blauwdruk rekenschap af over zijn werk. Bovendien beoogt het een bron van inspiratie te bieden aan historisch geïnteresseerden, musea en erfgoedinstellingen, maar zeker ook aan een breed publiek dat nieuwsgierig is naar de plannen, de geschiedenis en - misschien ook - de toekomst van het Nationaal Historisch Museum.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Valentijn Byvanck
Uitgever
SUN
ISBN
9789461058799
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken