De drakendoder

Prijs € 29,50

Uitverkocht

H. Boode

Paperback | November 2006 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

De DrakendoderHans BoodeEen echte aanrader, zowel voor jeugd als volwassenen! Het verhaal gaat over de jonge held Sigfrid die als koningszoon opgroeit in de burcht van Xanten aan de Rijn, omgeven door strenge leermeesters. Al op jonge leeftijd verslaat hij reuzen en dwergen en verovert hij de Nibelungenschat, overwint een gevaarlijke draak en wordt sinds die tijd “de Drakendoder” genoemd. Hij sluit vriendschap met het machtige volk van de Bourgondi , beleeft met hen vele avonturen en helpt hun koning een geheimzinnige koningin te verslaan, omdat deze haar als zijn echtgenote wenst. Als beloning verwerft Sigfrid de hand van diens zuster, maar wanneer hij door haar volk wordt verraden, zint zij op wraak.De sage over Sigfrid - ook wel de Nibelungensage genoemd - is ont-staan in de periode van de “Grote Volksverhuizing”, een woeste tijd van veel bloedvergieten en onrecht. Hans Boode (1944) schetst op indrukwekkende wijze de ruwe onzekere levens van de mensen die toen leefden. Door een originele mix van fantasie en werkelijk gebeurde feiten wordt de eeuwenoude sage niet alleen een wonderlijk, maar ook een historisch verhaal. Een echte aanrader!

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
H. Boode
Uitgever
Mijn Eigen Bruna Boek
ISBN
9789059741133
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2006
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
808

Beschrijving

De Drakendoder
Hans Boode
Een echte aanrader, zowel voor jeugd als volwassenen! Het verhaal gaat over de jonge held Sigfrid die als koningszoon opgroeit in de burcht van Xanten aan de Rijn, omgeven door strenge leermeesters. Al op jonge leeftijd verslaat hij reuzen en dwergen en verovert hij de Nibelungenschat, overwint een gevaarlijke draak en wordt sinds die tijd “de Drakendoder” genoemd. Hij sluit vriendschap met het machtige volk van de Bourgondi , beleeft met hen vele avonturen en helpt hun koning een geheimzinnige koningin te verslaan, omdat deze haar als zijn echtgenote wenst. Als beloning verwerft Sigfrid de hand van diens zuster, maar wanneer hij door haar volk wordt verraden, zint zij op wraak.
De sage over Sigfrid - ook wel de Nibelungensage genoemd - is ont-staan in de periode van de “Grote Volksverhuizing”, een woeste tijd van veel bloedvergieten en onrecht. Hans Boode (1944) schetst op indrukwekkende wijze de ruwe onzekere levens van de mensen die toen leefden. Door een originele mix van fantasie en werkelijk gebeurde feiten wordt de eeuwenoude sage niet alleen een wonderlijk, maar ook een historisch verhaal. Een echte aanrader!

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
H. Boode
Uitgever
Mijn Eigen Bruna Boek
ISBN
9789059741133
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2006
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
808

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken