De gevangenis genaamd Hohenasperg

hoe een Amerikaanse jongen verraden door zijn regering tijdens de Tweede Wereldoorlog

Prijs € 15,95

Uitverkocht

Arthur D. Jacobs

Paperback | Mei 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

WAARGEBEURD VERHAAL God was bij mij op deze plekDe meeste mensen hebben er geen idee van dat er meer dan tienduizend Duitsers en Duitse Amerikanen tijdens de Tweede Wereldoorlog in de Verenigde Staten werden geïnterneerd. Dit verhaal gaat over de internering van een jonge twaalfjarige Amerikaan van Duitse afkomst en zijn familie. Hij werd geboren in de Verenigde Staten. Dit waargebeurde verhaal gaat over de gevaarlijke tocht van zijn thuis in Brooklyn tot aan zijn internering op Ellis Island (New York) en in Crystal City (Texas), en zijn gedwongen verblijf in de Duitse plaats Hohenasperg na de oorlog.Nadat hij midden in de winter in Duitsland aankwam, werd hij afgevoerd naar Hohenasperg in een ijskoude, stinkende, afgesloten en zwaarbewaakte treinwagon. In Hohenasperg aangekomen werd hij van zijn familie gescheiden en in een cel gestopt. Hij was pas twaalf! Hij werd als een nazi behandeld door de bewakers van het Amerikaanse leger, die hem vertelden dat hij zou worden gedood als hij zich niet gedroeg. Toen hij probeerde hen duidelijk te maken dat hij Amerikaan was, kreeg hij te verstaan dat hij zijn mond moest houden. Onder zijn medegevangenen bevonden zich officieren van het Derde Rijk die werden vastgehouden voor ondervraging en denazificatie.Dit boek laat zien hoe de schrijver deze beproeving en vele andere overleefde en hoe hij zich wist terug te vechten naar zijn geliefde Amerika.Dit boek gaat verder dan het onrecht dat de schrijver en zijn familie werd aangedaan. Het is een waarschuwing die laat zien dat de grondwettelijke rechten van Amerikaanse staatsburgers in tijden van oorlog in veel gevallen weinig waard zijn.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Arthur D. Jacobs
Uitgever
Mayra Publications
ISBN
9789079680030
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2009
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
150

Beschrijving

WAARGEBEURD VERHAAL God was bij mij op deze plek
De meeste mensen hebben er geen idee van dat er meer dan tienduizend Duitsers en Duitse Amerikanen tijdens de Tweede Wereldoorlog in de Verenigde Staten werden geïnterneerd. Dit verhaal gaat over de internering van een jonge twaalfjarige Amerikaan van Duitse afkomst en zijn familie. Hij werd geboren in de Verenigde Staten. Dit waargebeurde verhaal gaat over de gevaarlijke tocht van zijn thuis in Brooklyn tot aan zijn internering op Ellis Island (New York) en in Crystal City (Texas), en zijn gedwongen verblijf in de Duitse plaats Hohenasperg na de oorlog.
Nadat hij midden in de winter in Duitsland aankwam, werd hij afgevoerd naar Hohenasperg in een ijskoude, stinkende, afgesloten en zwaarbewaakte treinwagon. In Hohenasperg aangekomen werd hij van zijn familie gescheiden en in een cel gestopt. Hij was pas twaalf! Hij werd als een nazi behandeld door de bewakers van het Amerikaanse leger, die hem vertelden dat hij zou worden gedood als hij zich niet gedroeg. Toen hij probeerde hen duidelijk te maken dat hij Amerikaan was, kreeg hij te verstaan dat hij zijn mond moest houden. Onder zijn medegevangenen bevonden zich officieren van het Derde Rijk die werden vastgehouden voor ondervraging en denazificatie.
Dit boek laat zien hoe de schrijver deze beproeving en vele andere overleefde en hoe hij zich wist terug te vechten naar zijn geliefde Amerika.
Dit boek gaat verder dan het onrecht dat de schrijver en zijn familie werd aangedaan. Het is een waarschuwing die laat zien dat de grondwettelijke rechten van Amerikaanse staatsburgers in tijden van oorlog in veel gevallen weinig waard zijn.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Arthur D. Jacobs
Uitgever
Mayra Publications
ISBN
9789079680030
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2009
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
150

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken