De kleine Johannes

Prijs € 11,99

Levertijd: 1-2 werkdagen

Ook beschikbaar als:

Frederik van Eeden

Paperback | Oktober 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

'De kleine Johannes' is een sprookjesachtige ontwikkelingsroman met als kern de onvolkomenheid van de wereld en de drang van de mens naar het ideaal: de oorsprong van alle vooruitgang en grootse daden; een volkomen ideaal kan op aarde echter niet verwezenlijkt worden. 'De kleine Johannes' is een klein maar goed doordacht en in prachtige vorm geschreven pleidooi voor handhaving van het spiritualisme tegen het idealisme en materialisme.Frederik van Eeden (1860-1932) was arts, psychiater, romancier, dichter, wereldverbeteraar en nog veel meer. Hij was een van de medeoprichters van 'De Nieuwe Gids', de spreekbuis van de Tachtigers, en is vooral bekend geworden door de romans 'De kleine Johannes' en 'Van de koele meren des doods'.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Frederik van Eeden
Uitgever
Astoria Uitgeverij
ISBN
9789491618130
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2013
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
139

Beschrijving

'De kleine Johannes' is een sprookjesachtige ontwikkelingsroman met als kern de onvolkomenheid van de wereld en de drang van de mens naar het ideaal: de oorsprong van alle vooruitgang en grootse daden; een volkomen ideaal kan op aarde echter niet verwezenlijkt worden. 'De kleine Johannes' is een klein maar goed doordacht en in prachtige vorm geschreven pleidooi voor handhaving van het spiritualisme tegen het idealisme en materialisme.

Frederik van Eeden (1860-1932) was arts, psychiater, romancier, dichter, wereldverbeteraar en nog veel meer. Hij was een van de medeoprichters van 'De Nieuwe Gids', de spreekbuis van de Tachtigers, en is vooral bekend geworden door de romans 'De kleine Johannes' en 'Van de koele meren des doods'.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Frederik van Eeden
Uitgever
Astoria Uitgeverij
ISBN
9789491618130
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2013
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
139

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken