De lange weg

Ze vechten om te overleven

Prijs € 15,00

Voor 23.00 besteld, morgen in huis.

Ook beschikbaar als:

Michael Grant

Paperback | April 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Italië, zomer 1943. De slag in Noord-Afrika was nog maar het begin; er is nog een lange weg te gaan voor Frangie, Rainy en Rio. Het volgende doel van het Amerikaanse leger is Sicilië, en inmiddels weten ze wat het betekent om te vechten, om mensen te zien sneuvelen en vooral wat het is om bang te zijn.Rio, het ooit zo naïeve meisje, verandert in een geroutineerde soldaat, Frangie, de zachtaardige zwarte verpleegster, weet niet of ze het geweld nog kan verdragen, en Rainy, de roekeloze Joodse spionne, wordt op een missie gestuurd die eindigt in een nachtmerrie...'De lange weg' vertelt een verhaal van moed en doorzettingsvermogen,en van de gruwelen van oorlog. Maar het onderliggende thema is misschien nog belangrijker en van alle tijden: het seksisme, racisme en antisemitismewaar de jonge vrouwen mee te maken krijgen. Gelukkig zijn er de vriendschappen, de humor en zelfs de liefde die het leven dragelijk houden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Michael Grant
Uitgever
HarperCollins Young Adult
ISBN
9789402701098
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
416

Beschrijving

Italië, zomer 1943. De slag in Noord-Afrika was nog maar het begin; er is nog een lange weg te gaan voor Frangie, Rainy en Rio. Het volgende doel van het Amerikaanse leger is Sicilië, en inmiddels weten ze wat het betekent om te vechten, om mensen te zien sneuvelen en vooral wat het is om bang te zijn.

Rio, het ooit zo naïeve meisje, verandert in een geroutineerde soldaat, Frangie, de zachtaardige zwarte verpleegster, weet niet of ze het geweld nog kan verdragen, en Rainy, de roekeloze Joodse spionne, wordt op een missie gestuurd die eindigt in een nachtmerrie...

'De lange weg' vertelt een verhaal van moed en doorzettingsvermogen,
en van de gruwelen van oorlog. Maar het onderliggende thema is misschien nog belangrijker en van alle tijden: het seksisme, racisme en antisemitisme
waar de jonge vrouwen mee te maken krijgen. Gelukkig zijn er de vriendschappen, de humor en zelfs de liefde die het leven dragelijk houden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Michael Grant
Uitgever
HarperCollins Young Adult
ISBN
9789402701098
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
416

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken