De Sint-Janskathedraal van 's-Hertogenbosch

luxe cassette met geschiedenis van de bouw en restauratie

Prijs € 24,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Ronald Glaudemans, Wim Hagemans, Hans Boekwijt

Hardback | April 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Luxe cassette met: De Sint-Janskathedraal van 's-Hertogenbosch. Restauratie 1999-2010 & luxe editie van Geschiedenis van de bouw De gelimiteerde, genummerde cassette bevat 2 prachtig in halflinnen gebonden boeken over de Sint-Janskathedraal: De Sint-Janskathedraal van 's-Hertogenbosch. De restauratie 1999-2010 Na de in 1985 feestelijk afgesloten voorlaatste restauratie leek de Sint-Janskathedraal voor decennia gevrijwaard van nieuwe grootschalige ingrepen. Maar reeds vanaf de jaren negentig vielen hertogbeelden op de lucht- boogstoelen van het hoogkoor in brokken uiteen. Uiteindelijk moesten vanaf 1999 vrijwel alle beelden worden vervangen die tussen 1930 en 1946 in slechte tufsteen waren vernieuwd aan de Gerfkamer, de Sacramentskapel en het koor. De derde grote restauratie van de Sint-Jan zou tot eind 2010 in duren en is nu te boek gesteld door Ronald Glaudemans & Wim Hagemans, met fotografie van Marc Bolsius. De Sint-Janskathedraal van ’s-Hertogenbosch. Geschiedenis van de bouw. Luxe editie met uitslaande platen (dit boek is niet meer los verkrijgbaar). Hier wordt het het verhaal verteld van het continue bouwproces op een manier waarop dat nooit eerder is gedaan: met behulp van unieke reconstructietekeningen van Gary Scanlan en schitterende uitslaande foto’s van Marc Bolsius. Voor de tekst, gebaseerd op nieuw onderzoek, zorgden de bouwhistorici Harry Boekwijt en Ronald Glaudemans en de journalist Wim Hagemans. Met dit boek zult u de Sint-Jan voor altijd met andere ogen bekijken.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ronald Glaudemans, Wim Hagemans, Hans Boekwijt
Uitgever
Veerhuis
ISBN
9789087300340
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Luxe cassette met: De Sint-Janskathedraal van 's-Hertogenbosch. Restauratie 1999-2010 & luxe editie van Geschiedenis van de bouw

De gelimiteerde, genummerde cassette bevat 2 prachtig in halflinnen gebonden boeken over de Sint-Janskathedraal:

De Sint-Janskathedraal van 's-Hertogenbosch. De restauratie 1999-2010

Na de in 1985 feestelijk afgesloten voorlaatste restauratie leek de Sint-Janskathedraal voor decennia gevrijwaard van nieuwe grootschalige ingrepen. Maar reeds vanaf de jaren negentig vielen hertogbeelden op de lucht- boogstoelen van het hoogkoor in brokken uiteen. Uiteindelijk moesten vanaf 1999 vrijwel alle beelden worden vervangen die tussen 1930 en 1946 in slechte tufsteen waren vernieuwd aan de Gerfkamer, de Sacramentskapel en het koor. De derde grote restauratie van de Sint-Jan zou tot eind 2010 in duren en is nu te boek gesteld door Ronald Glaudemans & Wim Hagemans, met fotografie van Marc Bolsius.

De Sint-Janskathedraal van ’s-Hertogenbosch. Geschiedenis van de bouw. Luxe editie met uitslaande platen (dit boek is niet meer los verkrijgbaar).

Hier wordt het het verhaal verteld van het continue bouwproces op een manier waarop dat nooit eerder is gedaan: met behulp van unieke reconstructietekeningen van Gary Scanlan en schitterende uitslaande foto’s van Marc Bolsius. Voor de tekst, gebaseerd op nieuw onderzoek, zorgden de bouwhistorici Harry Boekwijt en Ronald Glaudemans en de journalist Wim Hagemans. Met dit boek zult u de Sint-Jan voor altijd met andere ogen bekijken.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ronald Glaudemans, Wim Hagemans, Hans Boekwijt
Uitgever
Veerhuis
ISBN
9789087300340
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken