De vikingtijd

op zoek naar de Noormannen in Nederland en Belgie

Prijs € 10,00

Uitverkocht

Luit van der Tuuk

Paperback | September 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Op zoek naar de Noormannen in de Lage LandenDe Noormannen en Vikingen spreken zeer tot de verbeelding. Ook in de Lage Landen hebben ze in de negende eeuw hun sporen meer dan achtergelaten.In dit rijk geillustreerde overzicht laat de auteur aan de hand van meer dan honderdvijftig afbeeldingen en kaarten zien wáár. In Vlaanderen bijvoorbeeld, of het Noormannenkamp Ascloha in Asselt-Roermond en het geplunderde Wijk bij Duurstede. Voor liefhebbers van de vroegste geschiedenis, maar ook voor lezers die van spannende verhalen, zwaarden en Noorse goden houden.Luit van der Tuuk (1954) is consevator van Museum Dorestad en beheerder van de Noormannenwebsite Gjallar. Van der Tuuk is een kenner van de geschiedenis van het eerste millennium. Zijn boek De eerste Gouden Eeuw werd bekroond met de W.A. van Es-prijs. Noormannen in de Lage Landen, ook van zijn hand, is een standaardwerk.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Luit van der Tuuk
Uitgever
Omniboek
ISBN
9789401903820
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Beschrijving

Op zoek naar de Noormannen in de Lage Landen

De Noormannen en Vikingen spreken zeer tot de verbeelding. Ook in de Lage Landen hebben ze in de negende eeuw hun sporen meer dan achtergelaten.

In dit rijk geillustreerde overzicht laat de auteur aan de hand van meer dan honderdvijftig afbeeldingen en kaarten zien wáár. In Vlaanderen bijvoorbeeld, of het Noormannenkamp Ascloha in Asselt-Roermond en het geplunderde Wijk bij Duurstede. Voor liefhebbers van de vroegste geschiedenis, maar ook voor lezers die van spannende verhalen, zwaarden en Noorse goden houden.

Luit van der Tuuk (1954) is consevator van Museum Dorestad en beheerder van de Noormannenwebsite Gjallar. Van der Tuuk is een kenner van de geschiedenis van het eerste millennium. Zijn boek De eerste Gouden Eeuw werd bekroond met de W.A. van Es-prijs. Noormannen in de Lage Landen, ook van zijn hand, is een standaardwerk.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Luit van der Tuuk
Uitgever
Omniboek
ISBN
9789401903820
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken