Driedelig paard

blokgedichten, beeldsonnetten en tekeningen

Prijs € 17,99

Levertijd: 1-2 werkdagen

Ted van Lieshout

Hardback | Februari 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Winnaar: Woutertje Pieterse Prijs 2012. Een meisje wil een paard, een slak wint een hardloopwedstrijd, een moeder is de tekening van haar kind spuugzat, een verslaggever van het bezoek van de koningin krijgt op zijn kop, een jongen vertelt zijn ouders dat hij homo is, een kabouter wordt vermist, een kind troost oma na de dood van opa door haar te schrijven en die oma schrijft terug, en nog veel meer.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ted van Lieshout
Uitgever
Leopold
ISBN
9789025857806
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Februari 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
87

Beschrijving

Een meisje wil een paard, een slak wint een hardloopwedstrijd, een moeder is de tekening van haar kind spuugzat, een verslaggever van het bezoek van de koningin krijgt op zijn kop, een jongen vertelt zijn ouders dat hij homo is, een kabouter wordt vermist, een kind troost oma na de dood van opa door haar te schrijven en die oma schrijft terug, en nog veel meer. Zoals het perensonnet, het wasknijpersonnet, het lepeltjessonnet, het champignonsonnet...

In Driedelig paard geeft Ted van Lieshout aan poezie een nieuwe draai door een zeer strakke, proza-achtige vorm te kiezen voor gedichten die bestaan uit brieven, boodschappen en berichten. In deze blokgedichten kijkt hij, anders dan bij veel van zijn vroegere gedichten, niet zozeer naar binnen, maar naar buiten, de wijde wereld in.

Ted van Lieshout kreeg in 2009 de driejaarlijkse Theo Thijssen-prijs voor zijn oeuvre. Zijn boek met verzamelde gedichten, Hou van mij, werd onderscheiden met een Zilveren Griffel.

Winnaar: Woutertje Pieterse Prijs 2012

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ted van Lieshout
Uitgever
Leopold
ISBN
9789025857806
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Februari 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
87

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken