Evolutietheorie

een hoorcollege over de mechanismen van de evolutie

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Bas Haring

Luisterboek | Juli 2005 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Bas Haring benadrukt in dit bijzondere college dat de evolutie plaatsvindt zonder voorbedachten rade. Het is geen Masterplan als alternatief voor het scheppingsverhaal. Evolutie overkomt het leven simpelweg. Een boeiend college over variatie, overerving en de druk om in leven te blijven. Maar ook over de ontwikkeling van de moraal. Een hoorcollege dat verder reikt dan alleen de bekende Darwinistische kreten. Met voorbeelden die zeer tot de verbeelding spreken.InhoudsopgaveCD 1: Hoofdstuk 1: De drie ingrediënten van de evolutietheorie: variatie, overerving en pressieHoofdstuk 2: Wat zijn soorten en wat is het leven?Hoofdstuk 3: Evolutie kan niet denken: over de domheid en beperkingen van evolutieCD 2 Hoofdstuk 4: Evolutie en seks & familieHoofdstuk 5: De culturele evolutie: over de evolutie van ideeën en het verhaal van de moraalHoofdstuk 6: De betekenis van de evolutietheorie op onze kijk op de wereld(ca. 60 min per CD)Over de sprekerDr. Bas Haring (1968) is hoofddocent aan de Universiteit Leiden en een veelgelezen auteur. Hij promoveerde in 1997 in de Kunstmatige Intelligentie en houdt zich bezig met de relatie tussen de natuurwetenschap en filosofische vraagstukken. Zijn debuut Kaas en de Evolutietheorie won in 2002 de Gouden Uil voor jeugdliteratuur en de Eureka! prijs voor populair wetenschappelijke literatuur. Bovendien presenteerde hij het populair filosofische televisieprogramma Stof dat door de RVU uitgezonden werd.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Bas Haring
Uitgever
Home Academy Publishers B.V.
ISBN
9789085300069
Bindwijze
Luisterboek
Publicatiedatum
Juli 2005
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Bas Haring benadrukt in dit bijzondere college dat de evolutie plaatsvindt zonder voorbedachten rade. Het is geen Masterplan als alternatief voor het scheppingsverhaal. Evolutie overkomt het leven simpelweg. Een boeiend college over variatie, overerving en de druk om in leven te blijven. Maar ook over de ontwikkeling van de moraal. Een hoorcollege dat verder reikt dan alleen de bekende Darwinistische kreten. Met voorbeelden die zeer tot de verbeelding spreken.

Inhoudsopgave
CD 1:
Hoofdstuk 1: De drie ingrediënten van de evolutietheorie: variatie, overerving en pressie
Hoofdstuk 2: Wat zijn soorten en wat is het leven?
Hoofdstuk 3: Evolutie kan niet denken: over de domheid en beperkingen van evolutie

CD 2
Hoofdstuk 4: Evolutie en seks & familie
Hoofdstuk 5: De culturele evolutie: over de evolutie van ideeën en het verhaal van de moraal
Hoofdstuk 6: De betekenis van de evolutietheorie op onze kijk op de wereld
(ca. 60 min per CD)

Over de spreker
Dr. Bas Haring (1968) is hoofddocent aan de Universiteit Leiden en een veelgelezen auteur. Hij promoveerde in 1997 in de Kunstmatige Intelligentie en houdt zich bezig met de relatie tussen de natuurwetenschap en filosofische vraagstukken. Zijn debuut Kaas en de Evolutietheorie won in 2002 de Gouden Uil voor jeugdliteratuur en de Eureka! prijs voor populair wetenschappelijke literatuur. Bovendien presenteerde hij het populair filosofische televisieprogramma Stof dat door de RVU uitgezonden werd.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Bas Haring
Uitgever
Home Academy Publishers B.V.
ISBN
9789085300069
Bindwijze
Luisterboek
Publicatiedatum
Juli 2005
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken