Framing Urban Renewal in Flanders

Prijs € 19,75

Uitverkocht

Jens Aerts,

Hardback | Mei 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Stadsvernieuwingsprojecten in Vlaanderen Framing urban renewal in Flanders --- Barcelona, Londen en Berlijn zetten de toon in de Europese stadsvernieuwing aan het eind van de 20ste eeuw. Met een unieke aanpak lijkt Vlaanderen nu echter het peloton aan te voeren. Kritische terugblik De ‘conceptsubsidie’ is het toverinstrument: kleinere steden, die vaak minder planningscapaciteit en projectervaring hebben, krijgen door deze subsidie de kans om hoogstaande stadsvernieuwingsprojecten te ontwikkelen. Dit boek biedt een kritische terugblik op zes jaar waarin 15 steden conceptsubsidie kregen voor stadsvernieuwing. Serie Dit boek verschijnt in de reeks ‘Explorations on Urbanisms’ waarin specifieke methoden van stedenbouw worden geïnventariseerd en geanalyseerd. Andere boeken in deze reeks: ‘Water Urbanisms’, ‘Mapping Mumbai’ en ‘Designing Antwerp’. Over de redacteurs Andre Loeckx, Bruno De Meulder en Veronique Patteeuw zijn verbonden aan de Katholieke Universiteit Leuven.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jens Aerts,
Uitgever
SUN
ISBN
9789085067511
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2009
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
271

Beschrijving

Stadsvernieuwingsprojecten in Vlaanderen
Framing urban renewal in Flanders
---
Barcelona, Londen en Berlijn zetten de toon in de Europese stadsvernieuwing aan het eind van de 20ste eeuw. Met een unieke aanpak lijkt Vlaanderen nu echter het peloton aan te voeren.

Kritische terugblik
De ‘conceptsubsidie’ is het toverinstrument: kleinere steden, die vaak minder planningscapaciteit en projectervaring hebben, krijgen door deze subsidie de kans om hoogstaande stadsvernieuwingsprojecten te ontwikkelen. Dit boek biedt een kritische terugblik op zes jaar waarin 15 steden conceptsubsidie kregen voor stadsvernieuwing.

Serie
Dit boek verschijnt in de reeks ‘Explorations on Urbanisms’ waarin specifieke methoden van stedenbouw worden geïnventariseerd en geanalyseerd. Andere boeken in deze reeks: ‘Water Urbanisms’, ‘Mapping Mumbai’ en ‘Designing Antwerp’.

Over de redacteurs
Andre Loeckx, Bruno De Meulder en Veronique Patteeuw zijn verbonden aan de Katholieke Universiteit Leuven.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jens Aerts,
Uitgever
SUN
ISBN
9789085067511
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2009
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
271

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken