Gevangen vogel

Prijs € 9,95

Uitverkocht

Ria Lazoe

Hardback | Januari 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het is oorlog. De dertienjarige Nina vlucht naar haar oom in Twente, omdat haar ouders opgepakt zijn. Is haar vader echt een moordenaar. Heeft hij een verzetsstrijder gedood of werd hij verraden en is hij eigenlijk een held? Nina leeft nu op de boerderij van haar oom, ze zorgt er voor haar jongere neefje en raakt bevriend met Siri, de dochter van het kasteel. Ze raakt ook helemaal in de ban van een valk, die ze kan africhten. Dan komen er Duitse soldaten op het kasteel. Er is spanning, vreugde en verdriet. En er is Peter. De bevrijding komt nabij.Waarachtig en authentiek geschreven verhaal over vriendschap, dat zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Uniek is dat in dit boek twee meisjes de hoofdrol spelen, terwijl in de meeste oorlogsverhalen jongens de boventoon voeren.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ria Lazoe
Uitgever
Clavis Uitgeverij
ISBN
9789044818284
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Januari 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Het is oorlog. De dertienjarige Nina vlucht naar haar oom in Twente, omdat haar ouders opgepakt zijn. Is haar vader echt een moordenaar. Heeft hij een verzetsstrijder gedood of werd hij verraden en is hij eigenlijk een held?
Nina leeft nu op de boerderij van haar oom, ze zorgt er voor haar jongere neefje en raakt bevriend met Siri, de dochter van het kasteel. Ze raakt ook helemaal in de ban van een valk, die ze kan africhten. Dan komen er Duitse soldaten op het kasteel. Er is spanning, vreugde en verdriet. En er is Peter. De bevrijding komt nabij.

Waarachtig en authentiek geschreven verhaal over vriendschap, dat zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Uniek is dat in dit boek twee meisjes de hoofdrol spelen, terwijl in de meeste oorlogsverhalen jongens de boventoon voeren.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ria Lazoe
Uitgever
Clavis Uitgeverij
ISBN
9789044818284
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Januari 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken