Hallo ik: wie ben ik, wat wil ik, en wat kan ik?

seksuele beleving bij gehandicapten

Prijs € 36,55

Uitverkocht

Jeurissen-Stee

Paperback | Oktober 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Veel verstandelijk en auditief/communicatief beperkte mensen hebben geen enkel idee hoe hun eigen lichaam er uitziet en weten niet hoe het werkt. Dit gemis aan kennis van hun lichaam heeft gevolgen. Als je niet weet hoe je lichaam eigenlijk functioneert, kun je ook het onderscheid niet maken tussen wat prettig voelt (‘ja-gevoel’) en wat niet prettig voelt (‘nee-gevoel’). ‘Besef hebben van het eigen lichaam’ is het eerste dat nodig is bij seksuele voorlichting en vorming. In de methodiek Hallo Ik wordt daarom met de deelnemers gepraat over hun lichaam en seksualiteit. Zo wil men al op jonge leeftijd lichaamsbesef creëren en een basis leggen voor het kunnen verwerven van sociale vaardigheden en omgangsvormen. Voor de trainers biedt deze uitgebreide handleiding handvatten om de training effectief vorm te geven. Het eerste deel van de handleiding gaat in op de uitgangspunten, trainingsopbouw en trainingsmaterialen van de methodiek. In het tweede deel is per thema beschreven hoe de trainer de thema’s kan aanpakken. Hierin staan werkvormen en suggesties hoe je met inzet van het Themaboek en de educatiebox de onderwerpen kunt bespreken. Het bijbehorende Themaboek voor de deelnemers aan de training en hun begeleiders, integraal op de Acco-website, bestaat uit ruim twintig thema’s, uitgewerkt met pictogrammen. Hallo Ik is bestemd voor verstandelijk en auditief/communicatief beperkte mensen (kinderen en volwassenen) en hun begeleiders: ouders, verzorgers, opvoeders, docenten.Over de auteur:Rosalie Jeurissen-Steeghs, sociaal agoog, heeft veel ervaring in allerlei werkgebieden in de gezondheidszorg. Ze is sinds 1992 werkzaam bij de Koninklijke Kentalis als trainer/coach met als aandachtsgebied seksualiteit, weerbaarheid, sociale vaardigheden en cliëntenraden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jeurissen-Stee
Uitgever
Acco België
ISBN
9789033480799
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
216

Beschrijving

Veel verstandelijk en auditief/communicatief beperkte mensen hebben geen enkel idee hoe hun eigen lichaam er uitziet en weten niet hoe het werkt. Dit gemis aan kennis van hun lichaam heeft gevolgen. Als je niet weet hoe je lichaam eigenlijk functioneert, kun je ook het onderscheid niet maken tussen wat prettig voelt (‘ja-gevoel’) en wat niet prettig voelt (‘nee-gevoel’). ‘Besef hebben van het eigen lichaam’ is het eerste dat nodig is bij seksuele voorlichting en vorming.
In de methodiek Hallo Ik wordt daarom met de deelnemers gepraat over hun lichaam en seksualiteit. Zo wil men al op jonge leeftijd lichaamsbesef creëren en een basis leggen voor het kunnen verwerven van sociale vaardigheden en omgangsvormen.
Voor de trainers biedt deze uitgebreide handleiding handvatten om de training effectief vorm te geven. Het eerste deel van de handleiding gaat in op de uitgangspunten, trainingsopbouw en trainingsmaterialen van de methodiek. In het tweede deel is per thema beschreven hoe de trainer de thema’s kan aanpakken. Hierin staan werkvormen en suggesties hoe je met inzet van het Themaboek en de educatiebox de onderwerpen kunt bespreken. Het bijbehorende Themaboek voor de deelnemers aan de training en hun begeleiders, integraal op de Acco-website, bestaat uit ruim twintig thema’s, uitgewerkt met pictogrammen. Hallo Ik is bestemd voor verstandelijk en auditief/communicatief beperkte mensen (kinderen en volwassenen) en hun begeleiders: ouders, verzorgers, opvoeders, docenten.

Over de auteur:

Rosalie Jeurissen-Steeghs, sociaal agoog, heeft veel ervaring in allerlei werkgebieden in de gezondheidszorg. Ze is sinds 1992 werkzaam bij de Koninklijke Kentalis als trainer/coach met als aandachtsgebied seksualiteit, weerbaarheid, sociale vaardigheden en cliëntenraden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jeurissen-Stee
Uitgever
Acco België
ISBN
9789033480799
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
216

Winnaars kinderjury

Voordelige kinderboeken